Kiinassa pelattiin heinäkuussa yli 600 juniorin salibandyturnaus – mukana 43 joukkuetta

Kuva: IFF

Kuva: IFF

Kiinassa pelattiin heinäkuun 12.-14. 2021 useamman ikäluokan kattanut junioreiden salibandyturnaus. Mukana oli kaikkiaan yli 600 nuorta pelaajaa.

Itse turnaus oli ensimmäinen Shanghain alueen mestaruusturnaus. Mestaruudet jaettiin ikäluokissa U8, U12, U15 ja U18. Kolmipäiväisessä turnauksessa oli mukana kaikkiaan 43 juniorijoukkuetta. Kolmen päivän aikana miteltiin yhteensä 106 ottelua.

Voiton eri kategorioissa saavuttaneita joukkueita olivat Shanghai Experimental School, Peisheng Club, Jingwu Club, Shanghai Pinghe Bilingual School, FCP Club ja Shanghai Foreign Language School.

– Turnauksen tarkoituksena oli saada suuri määrä nuoria liikkumaan, parantamaan fyysistä kuntoaan sekä näyttämään hyvää henkistä ja fyysistä kuntoaan. Samalla halusimme esitellä Kiinan nuorisosalibandyn nopeaa kehitystä ja pelaajamateriaalia, josta aikanaan muodostetaan maajoukkueen selkäranka, kommentoi Kiinan salibandyliiton varapuheenjohtaja Yuan Yong IFF:lle.

Kiinasta on odotettu jo jonkin aikaa kasvavaa salibandymaata ja siksi turnausuutinen on kiintoisa. IFF:n uutisessa olennainen tieto oli varsinkin se, että turnauksessa mukana järjestämässä oli Kiinan koululiikuntaliitto, jolla on merkittävää valtaa sen suhteen mitkä lajit saavat maassa jalansijaa. Tällä hetkellä Kiinassa on vain 800 rekisteröityä salibandyn pelaajaa.