Ulkomaat

Salibandyn siirtomarkkinoilla mielenkiintoinen liike – Alexander Rudd sveitsiläisjoukkueeseen

03.08.
2021
Ulkomaat

Alexander Ruddin pelit jatkuvat Sveitsissä. Kuva: perwiklund.se

Salibandyn tähtipelaajiin kuuluva ruotsalainen Alexander Rudd, 29, jatkaa uraansa Sveitsin liigan Ad Astra Sarnenissa. Seura vahvisti tiedon Instagram-tilillään tiistaina.

Rudd on ollut pitkään kiistatta maailmanluokan huippuhyökkääjä, mutta erinäiset henkilökohtaiset haasteet ovat aiheuttaneet peliurankin suhteen vaikeuksia. Päihdeongelmien lisäksi Rudd kärsi aiempina vuosina myös vakavista aivotärähdyksistä. Rudd on edustanut pitkään Ruotsin kärkijoukkueisiin kuuluvaa Storvetaa.

Rudd on ollut keväästä lähtien tauolla salibandysta. Storvreta-tähti oli syytteessä vyyhdissä, jossa oli kyse huumekaupasta.

Pelaaja tuomittiin heinäkuun lopussa huumerikkeestä, pienemmästä huumerikkeestä ja rattijuopumuksesta. Rudd sai tuomioksi ehdollista ja yhdyskuntapalvelua.

Rudd on menestynyt pelaajaurallaan erittäin hyvin. Palkintokaapista löytyy Ruotsin mestaruuksia, maailmanmestaruuksia sekä Champions Cupin voittoja. Sentteri on ollut monena vuonna maailman kymmenen parhaan pelaajan joukossa.

Ad Astra Sarnen ei ole Sveitsin kärkijoukkueita, eikä se ole ollut siirtomarkkinoilla erityisen vahva aiempina vuosina. Täten Ruddin siirto voi pitää yllätyksenä, vaikka pelaajan tilanne Ruotsissa on vaikeutunut erinäisten ongelmien vuoksi.

Siirron taustalla on tiettävästi joukkueen ruotsalaisvalmentaja, joka on Ruddin henkilökohtainen ystävä. Sopimus on kaksivuotinen ja siinä on yhden vuoden lisäoptio.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen