Liigat

SPV:n saama viiden minuutin rangaistus on puhuttanut paljon – näet tilanteen täältä

09.01.
2022
Liigat

Suomen Cupin jatkoajan jäähy on puhuttanut paljon jälkikäteen. Kuva: Anssi Koskinen

Lauantainen Suomen Cupin finaali päättyi Classicin juhliin. Mikko Leikkanen naulasi 5-4-ratkaisumaalin jatkoajalla ajassa 60.55.

Ottelun jälkeen on puhuttu melko vähän itse varsinaisesta pelistä, sillä SPV:n saama viiden minuutin jäähy on kirvoittanut paljon keskustelua niin sosiaalisessa mediassa kuin keskustelufoorumilla. Tilanteeessa hyökkääjä Jukka-Pekka Pelto-Arvo törmäsi pallontavoittelutilanteessa Classic-vahti Oskar Sillanpäähän.

Esimerkiksi Twitterissä selostaja Tuomo Reposen twiitin alle kertyi paljon hyvää keskustelua aiheesta, johon osallistuivat muun muassa EräViikinkien valmentaja, ex-huippuerotuomari ja miesten maajoukkueen joukkueenjohtaja Oskari Saari, ex-pelaaja Santtu Manner sekä Suomen meritoituneimpiin erotuomareihin kuuluva Mikko Alakare. Keskustelussa nostettiin esiin muun muassa sääntökirjan puutteita ja tulkinnanvaraisuuden ongelmia.

Pääkallon pelin jälkeisissä haastatteluissa Classic-valmentaja Samu Kuitunen näki tilanteessa jäähyn, kun taas SPV-valmentaja Tommy Koponen oli jyrkästi eri mieltä. Tulos huomioiden se ei ole välttämättä yllättävää.

Tapauksen näkee videolta kokonaisuutena täältä Ylen sivuilta. Emme valitettavasti pysty upottamaan videota omalle sivulle tekijänoikeuksien vuoksi.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen