SPV:n saama viiden minuutin rangaistus on puhuttanut paljon – näet tilanteen täältä

Suomen Cupin jatkoajan jäähy on puhuttanut paljon jälkikäteen. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen Cupin jatkoajan jäähy on puhuttanut paljon jälkikäteen. Kuva: Anssi Koskinen

Lauantainen Suomen Cupin finaali päättyi Classicin juhliin. Mikko Leikkanen naulasi 5-4-ratkaisumaalin jatkoajalla ajassa 60.55.

Ottelun jälkeen on puhuttu melko vähän itse varsinaisesta pelistä, sillä SPV:n saama viiden minuutin jäähy on kirvoittanut paljon keskustelua niin sosiaalisessa mediassa kuin keskustelufoorumilla. Tilanteeessa hyökkääjä Jukka-Pekka Pelto-Arvo törmäsi pallontavoittelutilanteessa Classic-vahti Oskar Sillanpäähän.

Esimerkiksi Twitterissä selostaja Tuomo Reposen twiitin alle kertyi paljon hyvää keskustelua aiheesta, johon osallistuivat muun muassa EräViikinkien valmentaja, ex-huippuerotuomari ja miesten maajoukkueen joukkueenjohtaja Oskari Saari, ex-pelaaja Santtu Manner sekä Suomen meritoituneimpiin erotuomareihin kuuluva Mikko Alakare. Keskustelussa nostettiin esiin muun muassa sääntökirjan puutteita ja tulkinnanvaraisuuden ongelmia.

Pääkallon pelin jälkeisissä haastatteluissa Classic-valmentaja Samu Kuitunen näki tilanteessa jäähyn, kun taas SPV-valmentaja Tommy Koponen oli jyrkästi eri mieltä. Tulos huomioiden se ei ole välttämättä yllättävää.

Tapauksen näkee videolta kokonaisuutena täältä Ylen sivuilta. Emme valitettavasti pysty upottamaan videota omalle sivulle tekijänoikeuksien vuoksi.