Maajoukkuekapteeni Salo suorapuheisena Ruudun lähetyksessä – ”TPS on ottanut sellaisen koulukiusaajan roolin”

Maajoukkuekapteeni Nico Salo (oik.) kommentoi suorasanaisesti TPS:n toimintaa. Kaukalossa on vältytty fyysisiltä ylilyönneiltä. Kuva: Anssi Koskinen

Maajoukkuekapteeni Nico Salo (oik.) kommentoi suorasanaisesti TPS:n toimintaa. Kaukalossa on vältytty fyysisiltä ylilyönneiltä. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja Classic kohtasivat sunnuntaina neljännessä välieräpelissä Turussa. Classic voitti pelin 4-2 ja johtaa sarjaa voitoin 3-1.

Ottelua ennen julkaistiin Ruudun studiolähetyksen ennakkohaastatteluita, joissa miesten maajoukkueen kapteeni ja Classic-sentteri Nico Salo kommentoi ottelusarjaa ja TPS:n käytöstä hiukan vaivihkaa (videolla kohdassa 23.10).

Ohessa on toimittaja Tuomo Reposen kysymykset ja Salon vastaukset haastattelun lopusta.

Minkälaista ottelua odotat ja minkälainen on pelin kuva?

– TPS on ottanut sellaisen koulukiusaajan roolin tässä sarjassa, ja pyritään vastaamaan siihen sillain kunnioittavasti, ja ei nöyristellä, vaan omaa peliä ja taistellaan niin hemmetisti joka vaihdossa. Hallitaan matsia vaihto kerrallaan.

Pakko kysyä tuosta koulukiusaajan roolista. Mitä se pitää sisällään?

– No siellä pelaajat ja koko seuraorganisaatio huutelee vähän väliä jotain. Se on näköjään heidän tapa näissä peleissä. Me otetaan kunniakkaasti vastaan se.

Salo ei yksilöinyt kommentoinnin tai huutelun laatua millään tavalla. Ruudun asiantuntijat Petri Timonen ja Toni Lötjönen antoivat studiossa ymmärtää, että syytökset eivät tule yllätyksenä, kun kyseessä on TPS.

Salon kommenttien taustaa voi hakea esimerkiksi siitä, että TPS-hyökkääjä Eero Jalo kommentoi Ruudun lähetyksessä toisen välierän jälkeen, että Classic-pelaajat filmaavat ja suositti pelaajia laittamaan kiviä taskuun. Classic ei tuolloin halunnut kommentoida väitteitä tuoreeltaan Pääkallolle, mutta Janne Lamminen kommentoi asiaa kolmannen välierän jälkeen Aamulehdelle. Salon haastattelun perusteella lienee kyse muustakin.

Kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta, kun TPS:aa syytetään huutelusta ja huonosta käytöksestä. SPV-valmentaja Tommy Koponen otti asiaan kantaa viime vuonna puolivälieräsarjan jälkeen.

Classic syytti viime vuonna Juha Kivilehdon johdalla Nokian KrP:ta huonosta käytöksestä välieräsarjan jälkeen. KrP kiisti väitteet myöhemmin ja toi omassa vastineessaan esille, että Classic-leirissä oli ilmennyt yhtä lailla huutelua, jopa loukkaavaa seksuaalissävytteistä kieltä.

TPS:n urheilutoimenjohtaja Perttu Kytöhonka kommentoi Classicin väitteitä seuraavasti Twitterissä: