Salolle yhden ottelun pelikielto – ”Toimintaa on vaikeuttanut molempien pelaajien suuri tilannenopeus”

Nico Salolle yhden ottelun pelikielto. Kuva: Esa Takalo

Nico Salolle yhden ottelun pelikielto. Kuva: Esa Takalo

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt Classic-senttteri Nico Salon yhden ottelun pelikieltoon.

Salo törmäsi ikävän näköisesti Joona Rantalaan viidennen finaalipelin kolmannessa erässä ja sai tilanteesta viiden minuutin jäähyn. Finaalisarjan kuudes peli pelataan maanantaina 2.5. Alle kahden ottelun pelikiellosta ei voi valittaa, joten Salo on poissa kuudennesta finaalista. Classic johtaa sarjaa voitoin 3-2.

Kurinpitodelegaatio perusteli rangaistusta seuraavasti:

Tilanteessa Nokian KrP:n Joona Rantala on saanut pallon haltuunsa omalla maalialueellaan selkä keskialuetta kohden ja lähtee kuljettamaan pomppivaa palloa kohti laitaa. Classicin Nico Salo tulee tilanteeseen kes-kialueen puolelta Rantalan selän takaa siten, ettei Rantalalla ei ole hänen pallofokuksestaan ja peliasennostaan johtuen mahdollisuutta nähdä Saloa kuin vasta hetki ennen kontaktia. Molemmat pelaajat juoksevat suoraan loivasti leikkaavalla linjalla ennen kontaktia. Kontaktitilanteessa Salo tekee pienen taklaavan liikkeen olkapäällään ja osuu Rantalaa päähän.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että vaikka molempien pelaajien toiminta on tilanteessa pelinomaista ja Salon pyrkimyksenä on riistää pallo Rantalalta eikä Salon tarkoituksena olisi taklata Rantalaa päähän, on Salo tultuaan Rantalan takaa tehnyt taklausliikkeen, joka osuu Rantalaa päähän. Kurinpitodelegaatio katsoo, että pelaaja on vastuussa toiminnastaan kentällä ja tehdessään tällaisen taklaavan liikkeen Salo on ottanut tietoisen riskin siitä, että hän aiheuttaa vakavan vaaratilanteen vastustajalle.

Lieventävinä seikkoina on huomioitu se, että Salon toiminta on tilanteessa ollut pääsääntöisesti pelinomaista ja hänen tavoitteenaan on ollut riistää pallo, jolloin hänellä on ollut tilanteessa pallofokus. Lieventävänä seikkana on myös huomioitava se, että Salon taklaava liike on ollut pieni. Lieventävänä seikkana on huomioitu vielä se, että Salon toimintaa on vaikeuttanut molempien pelaajien suuri tilannenopeus.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Salo on syyllistynyt raakaan rikkomukseen ja määrää Salolle yhden ottelun pelikiellon.

Päätös kokonaisuudessaan