Hyvä alku muuttui vaisuksi esitykseksi Sveitsiä vastaan – voitto heltisi rankkarikisan jälkeen

Justus Kainulainen avasi Suomen maalihanat Sveitsiä vastaan. Kuva: Swiss Unihockey

Suomen ja Sveitsin miesten salibandymaajoukkueet mittasivat toisiaan perjantai-iltana Sveitsin St. Gallenissa. Varsinainen peliaika päättyi 3-3 ja Suomi vei rankkarikisan maalein 2-1, joten peli päättyi 4-3.

Avauserä oli pitkälti Suomen pallollista hallintaa. Sveitsillä oli lähinnä hajapaikkoja ja kotijoukkue kirjaimellisestikin roikkui sinivalkoisten mukana.

Avausosumasta vastasi Justus Kainulainen, joka naulasi reboundista Suomen johtoon ajassa 11.30. Suomen toinen maali syntyi kulmavaparista, jonka Tuomas Iiskola pelasi nopeasti takatolpalle hiipineelle Lauri Stenforsille, joka ei avopaikasta erehtynyt. Erätauolle mentiin Suomen 2-0-johdossa vakuuttavan esityksen jälkeen.

Toinen erä oli tasaisempi, vaikka Suomella ei ollut varsinaista hätää ennen loppuminuutteja. Ensin Sveitsi kavensi pari minuuttia ennen taukoa Jan Burkin maalilla, ja vain 16 sekuntia myöhemmin Paolo Riedi tasoitti pelin.

Voisi sanoa, että Sveitsin tasoitusosumat syntyivät yllättäen ja Suomi pelasi huolimattomasti. Suomellakin oli erässä omat saumansa, mutta hyökkäyspelaaminen oli avauserää heikompaa, ja Suomi vaikutti laskeneen jalkaa kaasulta. Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 2-2.

Kolmoserässä Suomi esiintyi kohtuullisen vaisusti. Miko Kailiala vei Suomen johtoon Stenforsin syötöstä päätöskympin alussa, mutta henkilökohtainen virhe kostautui pari minuuttia myöhemmin ja Manuel Maurer tasoitti. Varsinainen peliaika päättyi 3-3 ja Suomi vei rankkarikisan Kainulaisen ja Sami Johanssonin maaleilla.

Kokonaisuutena ottelu herätti kysymyksiä Suomen pelaamisesta. Hyvä alku muuttui toisessa erässä vaisuksi peliksi ja Suomella oli yllättävän paljon vaikeuksia murtautua maalipaikoille. Myös henkilökohtaisia virheitä tuli pahoissa paikoissa.

Suomi kohtaa turnauksen toisessa pelissä Tshekin lauantaina klo 17.