Puolikuntoinen Veera Kauppi kuritti TPS:aa korkealla mailalla, mutta maalivahti hyväksyi asian – ”Noin hienoja maaleja ei tarvitse ottaa pois”

Thorengruppenin Veera Kauppi (#28) juhli joukkuekavereineen Lempäälässä. Taustalla TPS:n maalivahti Noora Vuorela, joka onnistui hyvin. Kuva: Anssi Koskinen

Thorengruppenin Veera Kauppi (#28) juhli joukkuekavereineen Lempäälässä. Taustalla TPS:n maalivahti Noora Vuorela, joka onnistui hyvin. Kuva: Anssi Koskinen

Ruotsalainen Thorengruppen IBK voitti TPS:n naisten Champions Cupin finaalissa 5-2. Pääkallo haastatteli pelin jälkeen kahta tyytyväistä pelaajaa: TPS:n Noora Vuorelaa ja Thorengruppenin Veera Kauppia.

Harvoin hävityn finaalin jälkeen hopeamitali kaulassa näkee hymyileviä kasvoja, mutta TPS:n maalivahti Noora Vuorelalla oli Lempäälän Bläk Boksissa sellaiset.

– Olen todella ylpeä meidän joukkueesta. Tämä esitys ylitti omatkin odotukset. Oltiin todella hyviä tänään, mutta se ei vain riittänyt loppuun asti, Vuorela sanoi.

– Odotusarvo oli, että Thorengruppen on maailman paras joukkue. Olin todella positiivisesti yllättynyt, että oltiin näinkin hyviä. Haluttiin olla tarpeeksi aktiivisia, koska he (Thorengruppen) ovat tottuneet pelaamaan hyökkäysvoittoisesti. Onnistuttiin siinä tosi hyvin, ja myös käännöissä.

Palloilupelien kliseepankista lainaten voisi käyttää termiä, että Vuorela antoi TPS:lle mahdollisuuden voittaa.

– Omaan peliin olen aika tyytyväinen. Otin isoja torjuntoja ja pelasin mielestäni hyvin tasaisesti, hän sanoi.

F-liigassa TPS on tehnyt tällä kaudella lähes tulkoon, mitä haluaa. Vuorela myönsikin, että kotimaan kentillä käydyistä peleistä ei voi puhua samana päivänä Champions Cupin finaalin kanssa.

– Ei oikein voi verrata. Tämä oli ainutlaatuinen juttu ja nautittiin siitä joukkueen kanssa.

Korkea maali, mutta hienot lasketaan

TPS meni finaalissa johtoon, mutta Veera Kauppi iski maalin edestä ilmasta tasoituksen vielä ensimmäisessä erässä. Oliko se korkea maila? Kysymys sai Vuorelan nauramaan.

– Oli, olihan se korkea maila. Mutta hienot maalit välillä lasketaan. Keskusteltiin tuomarin kanssa, ja ihan hyvillä mielin olen. Hieno maali oli, vaikka oli vähän korkea, maalivahti tuumasi edelleen hymy huulillaan.

Kysytään sitten maalintekijä Kaupilta itseltään: miltä korkeudelta löit sen sisään? Hän asettaa lapansa polven yläpuolelle, hieman puolen reiden alle.

– Meinaatko, että se oli vähän korkea? Sanoisin, että se on tulkintakysymys. Noin hienoja maaleja ei tarvitse ottaa pois, kun ei ole turvallisuusuhkaa, Kauppi kuittasi.

Tamperelaislähtöinen Kauppi pelasi kotikaupunkinsa kehyskunnassa lähes kotikonnuillaan, ja Champions Cup päättyi odototusti ruotsalaisten mestaruusjuhliin. Veera Kaupille kirjattiin tehot 2+1, kun hän sinetöi vielä loppulukemat viime sekunneilla tyhjään maaliin.

Kaupin tiedetään olevan puolikuntoinen. Jos tuossa kunnossa syntyy finaalissa kolme tehopistettä, millaista tulosta olisi tullut täysin terveenä?

– Sitä voi vain arvailla. Vähän tuntui tatsissa, ettei ole treenannut pariin viikkoon. Tärkeintä oli päästä pelaamaan tänään kokonainen peli. Oli niin epäselvää tässä viimeisinä viikkoina, että pystynkö pelaamaan ollenkaan tällä kaudella, niin olen tyytyväinen, kun pääsin kentälle, Kauppi sanoi.

Hänen mukaansa TPS:n hyvyys ei yllättänyt. Turkulaisten peli oli scoutattu ja vastassa oli paljon tuttuja yksilöitä myös maajoukkueympyröistä. Lisäksi Kauppi muistutti, että yksittäiset finaalit ovat aina spesiaaleja tilanteita.

– Tänään ei ollut ihan parasta peliämme, tuli tosi paljon menetyksiä keskialueella. En tiedä näkyikö joulutauko vai jännitys vai mikä, mutta kolmannessa erässä löydettiin rauha pallon kanssa, mikä helpotti tekemistä, hän arvioi.

Miten TPS menestyisi Ruotsin liigassa?

– Ihan kärkijengejä olisi varmasti. Ei me montaa peliä ole tällä kaudella saatu vääntää näin tiukasti. Tosi kova jengi TPS olisi sielläkin, Kauppi kehaisi.