Classic taisteli ansiokkaasti kokoonpanohaasteista huolimatta – TPS voiton päässä mestaruudesta

TPS juhli finaalien kolmatta voittoaan Turussa. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja Classic mittelivät keskiviikkona kolmannen kerran naisten F-liigan finaalien merkeissä Turussa. TPS voitti pelin maalein 8-4.

Classicin yllä oli ottelun alla hyvin synkkiä pilviä. Joukkueelta oli sairastumisten vuoksi poissa vakiopelaajia yli kentällisen verran. Kenttäpelaajia oli muutaman juniorivahvistuksen kera mukana kaikkiaan 14. Myös maalivahtiosastolle tuli muutoksia, kun T21-joukkueen ykkösvahti Julia Saarinen otti torjuntavastuun. Saariselle ei ollut suoraa paikkaajaa kokoonpanossa.

Kokoonpanohaasteet näkyivät pelissä heti alusta asti, vaikkakin TPS pääsi iskemään aika helppoja maaleja. Milla Nordlund, Jenina Hämäläinen, Seraina Fitzi, Ina Leminen ja Ella Alanko-Salminen veivät TPS:n 5-0-johtoon jo 12 minuutin kohdalla. Classic pystyi luomaan jonkin verran paikkoja avauserässä, ja Elli Kylmäluoma kavensi taukotilaneeksi 5-1.

Vaikka TPS lähti iski toisen erän alkuun maalin Henrika Maikolan toimesta, sai Classic silti hyvän lähdön. Se nimittäin iski nopeasti kaksi maalia Mila Mannisen sekä Alisa Pölläsen toimesta ja ajassa 21.45 TPS käytti aikalisänsä. Muutenkin erä oli Classilta selkeä tasonnosto, ja joukkueen peli-ilme oli parempi kaksinkamppailuissa. TPS:n puolustus oli alkuun lepsua.

TPS kuitenkin sai otetta pikku hiljaa itselleen ja Nordlund sekä Fitzi osuivat vielä erän aikana. Tämän vuoksi päätöserään lähdettiin lukemista 8-3.

TPS hyydytti peliä kolmoserässä, mutta Classic laittoi hyvin kampoihin. Tamperelaisjoukkue voitti erän 1-0 Sofia Lahden maalilla ja osuma oli komea sommitelma. Vaikka Classic yritti tosissaan, oli erässä hiukan jo pelailun makua, ja TPS otti voiton rutiinilla. Classicin kokonaissuoritus oli kuitenkin hyvä lähtökohtiin nähden.

Maalintekijöiden lisäksi Meri-Helmi Höynälä syötti kolme maalia, Jenna Saario kaksi ja Classicilta Johanna Homi syötti kaksi maalia. TPS johtaa siis sarjaa nyt 3-0 ja se on katkolla lauantaina Bläk Boksissa.