Valtola palaa Ruotsista Suomeen – suuntana vanha tuttu FBC Loisto

Ulla Valtola palaa Ruotsista Suomeen kahden kauden jälkeen. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Ulla Valtola palaa Ruotsista Suomeen kahden kauden jälkeen. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

F-liigan naisten sarjan FBC Loisto julkaisi tiistaina kovan luokan sopimuksen, sillä maajoukkuetason puolustaja Ulla Valtola, 20, palaa Ruotsin liigan KAIS Morasta turkulaisjoukkueen vahvuuteen.

Expressenin jutun mukaan seurassa oli vielä tiistaipäivällä oltu sitä mieltä, että Valtola olisi lähdössä seurasta. Jutussa kerrotaan kuitenkin, että Valtolan tarkoitus oli olla seurassa kaksi vuotta ja palata Turkuun ja Loistoon. Artikkelin mukaan nuorta peluria odottavat opinnot Turun kauppakorkeakoulussa.

Valtola on pelannut Suomessa liigaa kaksi kautta ja kaikkiaan 47 liigapeliä. Niissä ovat syntyneet tehot 31+37. Ruotsin liigassa Valtola tehtaili 18 otteluun 30 tehopistettä viime kaudella. Monipuolisena pelaajana hän pystyy pelaamaan muitakin pelipaikkoja kuin puolustajan tonttia. Valtolan perässä olivat tiettävästi monet huippuseurat.

Loisto on julkaissut myös jatkosopimuksia. Maria Viitala (mv), Noora Isomäki, Maija Väätäjä, Olivia Honkonen, Emma Vähäkangas ja Clara Grönberg jatkavat joukkueessa.

Kenttäpelaajat Siiri Oksanen sekä Jessica Luostarinen jättävät joukkueen. Myös maalivahdit Elinda Hermansson sekä Minnie Heininen pelasivat viimeisen kautensa seurassa ainakin toistaiseksi. Loiston taustoilta poistuu myös osaamista. Fysiikkavalmentaja ja fysioterapeutti Joni Koskimäki ei jatka taustoilla. Myöskään manageri Hans Keihäs ei ole ensi kaudella mukana joukkueen toiminnassa.