Salibandyn sanakirja: Suuppi

Tästä voisi suupata. Kuvituskuva: salibandy.fi

Tästä voisi suupata. Kuvituskuva: salibandy.fi

Salibandyn sanakirjassa perataan salibandysanastoa artikkeleiden muodossa.

Suuppaaminen on ollut varsinkin puolustuspään taito. Suuppi lähtee siitä, että palloa pyritään laukomaan mahdollisimman kauaksi. Suuppaus tulee siitä, että palloa ”lyödään” lavan kannalla ja yleensä siten, että lapaa on käännetty normaalia pystympään asentoon. Paikoin lisää ilmavuutta haetaan myös siten, että mailan liikerata on mahdollisimman pitkä palloa lyötäessä ja koko maila menee suupatessa lähemmäksi lattiaa.

Suuppaaminen on siis ollut yleinen tapa varsinkin purkaa tilanteita puolustuspäässä, mutta on sitä käytetty myös jopa laukomiseen, jos pelaaja osaa asiansa. Huipputasolla suuppaaminen ei ole nykyisin kovin yleistä, mutta heikompilaatuisten mailakaudella se oli. Silloin se saattoi olla myös käytännössä ainoa keino laukoa letkuvartisilla mailoilla.

Pääkallo kerää lajisanastoa ”Salibandyn sanakirja” -artikkeleiden alle. Tarkoituksena on kerätä lajisanastoa mahdollisimman kattavasti, ja alustava pohja on tehty parinkymmenen termin osalta. Ainakin alkajaisiksi sanastoa julkaistaan artikkelimuodossa, mutta kaipaamme apua ja osallistumista myös lukijoilta.

Salibandysanastoa voi ehdottaa foorumilla olevassa ketjussa, ja samalla voi vääntää peistä sanastosta, joka on varmasti useimmille lajiseuraajille ennestään tuttua.