”Saimme Ruotsin juoksemaan, siitähän me suomalaiset nautitaan” – U19-miehet tasasivat puntit

Kuva: Anssi Koskinen @ansik / Ja jälleen verkko heilui Ruotsin maalivahdin takana.

Kuva: Anssi Koskinen @ansik / Ja jälleen verkko heilui Ruotsin maalivahdin takana.

Kuva: Anssi Koskinen @ansik / Ja jälleen verkko heilui Ruotsin maalivahdin takana.
Kuva: Anssi Koskinen @ansik / Ja jälleen verkko heilui Ruotsin maalivahdin takana.

Viikonlopun ensimmäisen kamppailun Ruotsille hävinnyt Suomen U19-maajoukkue kuittasi kalavelat nopeasti, kun se oli naapuriamme vahvempi 9-5-lukemin lauantaina.

Suomen nuorukaiset olivat tehokkaita ylivoimalla heti pelin avauserässä, kun kolme ylivoimamaalia Ruotsin neljästä jäähystä tehtailivat Aatu Knuuti, Santeri Kärki ja Luukas Salin. Kun myös tasakentällisin Knuuti ja Jami Markkanen onnistuivat maalinteossa, vei Suomi ensimmäisen erän nimiinsä peräti 5-1.

Knuuti laukoi heti toisen erän alussa hattutemppunsa täyteen ja Salinkin onnistui toistamiseen. 7-1-johto kahden erän jälkeen kuitenkin hupeni hieman päätöserässä, kun Ruotsi pystyi tekemään neljä maalia Suomen kahta Viljami Engmanin ja Marius Niemelän osumaa vastaan.

U19-miesten päävalmentaja Jussi Huovinen oli voitollisen toisen ottelun jälkeen erittäin hyvillä mielin.

– Hyvät fiilikset. Ruotsin kaataminen tuntuu aina hyvältä. Olimme pelin päällä koko ajan, siitä olen pojista ylpeä.

Suomi esitti toiseen peliin melkoisen ryhtiliikkeen. Nyt joukkue uskalsi pitää pallosta kiinni, mikä tuottikin tulosta. Samaan myös Huovinen kiinnitti huomiota, kun häneltä kysyttiin eroa tappiollisen avauspelin ja voitollisen toisen välillä.

– Kaikessa yksinkertaisuudessaan: pallollinen peli. Se on ollut isosti teemana. Ensimmäisessä pelissä emme pystyneet luomaan pitkiä hyökkäyksiä, mihin pystyimme tänään. Saimme Ruotsin juoksemaan, siitähän me suomalaiset nautitaan.

– Oli makea nähdä, kuinka uskalsimme pelata. Monelle jätkälle ensimmäinen kerta tällaisessa kovassa pelissä, ja vuotta vanhemmat ruotsalaiset vastassa.

Vasta kesäkuun alusta U19-maajoukkuetta valmentanut ja pestiin aiemmasta U23-maajoukkueen päävalmentajan tehtävästä hypännyt Huovinen linjasi niin joukkueen tilannetta kuin omia ensimmäisiä kokemuksiaan uuden maajoukkueryhmän penkin päässä.

– Mutta matka on vasta aivan täysin alussa. Meillä on iso massa pelaajia, mistä me voimme valita. Se on upea tilanne.

– Oli upea tunne, kun jännitti oikein ensimmäisessä pelissä. Nautin siitä, kun saa sen jännityksen, pääsee yli siitä ja pystyy nauttimaan painetilasta.

Seuraavat U19-maajoukkueen ottelut pelataan Malmössä Ruotsissa 9.-12.11.2023.

Katso ottelun maalikooste