Salibandyn sanakirja: Kungen

Mika Kohonen esiintyi Suomen maajoukkueessa peräti 173 kertaa. Arkistokuva: IFF

Mika Kohonen esiintyi Suomen maajoukkueessa peräti 173 kertaa ja voitti neljä MM-kultaa. Arkistokuva: IFF

Salibandyn sanakirjassa perataan salibandysanastoa artikkeleiden muodossa.

Kaikkien aikojen salibandypelaajana pidetty Mika Kohonen on saanut lisänimen Kungen, kuningas. Lempinimen arvoa nostaa tietysti sekin, että lempinimen ovat omaksuneet eritoten ruotsalaiset.

Kohonen kertoi viime keväänä haastattelussa, että hän itse pitää lempinimeä vähän erikoisena.

”Enemmän mua häiritsee, kun otetaan nuo Galantet (Alexander Galante Carlström) ja Enströmit (Rasmus), jotka ovat olleet maailman huipulla jo pitkään kiistatta, niin ne kun sanoo ”Kungeniksi” kun nähdään, niin se tuntuu nöyrästä vaajakoskelaispojasta kummalliselta.”

Lempinimensä Kohonen ansaitsi mittavalla peliurallaan, jonka aikana hänet muun muassa valittiin viidesti maailman parhaaksi. Ruotsin liigassa hän pelasi pitkään 2000- ja 2010-luvulla ja saavutti hurjien tehomäärien lisäksi neljä Ruotsin mestaruutta.

Kohosen päävalmentajaura on lähtenyt vahvasti käyntiin. Viime kaudella hän johdatti Storvretan Ruotsin mestariksi ja tänä syksynä vei joukkueen Champions Cupin välieriin kaatamalla Classicin tiukassa puolivälieräparissa.

Kohosesta julkaistaan lähiaikoina kirja. Oskari Saaren ja Jussi Evinsalon kirja ”Intohimon hinta – Mika Kohosen tarina” ilmestyy 14.9.

Pääkallo kerää lajisanastoa ”Salibandyn sanakirja” -artikkeleiden alle. Tarkoituksena on kerätä lajisanastoa mahdollisimman kattavasti, ja alustava pohja on tehty parinkymmenen termin osalta. Ainakin alkajaisiksi sanastoa julkaistaan artikkelimuodossa, mutta kaipaamme apua ja osallistumista myös lukijoilta.

Salibandysanastoa voi ehdottaa foorumilla olevassa ketjussa, ja samalla voi vääntää peistä sanastosta, joka on varmasti useimmille lajiseuraajille ennestään tuttua.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen