Top 5: Miesten F-liigan parhaat laitahyökkääjät kaudella 2023-24

Aaro Astala löysi lisäpotkua uralleen Tapiolassa. Kuva: Esa Jokinen

Aaro Astala löysi lisäpotkua uralleen Tapiolassa. Kuva: Esa Jokinen

Miesten F-liigakausi alkaa 15.9. Arvioimme tässä kauden 2023-24 parhaat laitahyökkääjät.

5. Luukas Hyvärinen, OLS
18-vuotias Hyvärinen oli ensimmäisellä kunnon liigakaudellaan joukkueensa tehokkain pelaaja runkosarjassa (23+26). Kauden kruunasi erinomaiset otteet nuorten MM-kisoissa. Hyvällä pelisilmällä varustettu rightin puolelta pelaava oululainen on aiempaakin isommassa vastuussa heikentyneessä OLS:ssa. Harva Hyvärisen ikäinen pelaaja on yhtä kypsä pelaaja kentällä. Tässä listauksessa tärkein yksittäinen pelaaja joukkueelleen.

4. Ville Lastikka, Classic
Lastikalla, 27, edelliskausi oli heikohko. Jos miettii sitä, että laituri on ollut sarjan eliittiä aiemmilla kausilla ja on nyt parhaassa peli-iässä, voisi sijoitus olla listalla korkeampikin. Lastikka on urheilijana edelleen erinomainen. Pelissä on ollut pieniä epävarmuustekijöitä, mutta osin siihen on saattanut olla syynä viime kauden joukkueen heikko yleistilanne. Lastikallekin osui viime kaudella poissaoloja loukkaantumisten vuoksi. Ehjällä kaudella hyvälaukauksinen Lastikka voi viedä pistepörssin nimiinsä.

3. Mikko Laakso, Nokian KrP
Laakso, 25, on ollut viimeiset vuodet KrP:n tärkeä ykkösviisikon peluri. Viime kausi oli pisteiden valossa parasta Laaksoa. Laituri on pallottomana hyvän liikkeensä ansiosta myös erinomainen prässääjä. Laakso on hyökkäyspäässä usein oikeassa paikassa, ja osa tehoista selittyy myös sillä, että hän pelaa jokaisen tilanteen loppuun asti. Ei ole maalintekijäksi mitään superominaisuuksia, mutta ei heikkouksiakaan. Lukee hyvin peliä, ja on siksi myös vahva viisikkopelaaja.

2. Aaro Astala, Oilers
Astala, 26, oli vuosia sentterinä Indiansissa, ja kiistatta hyvä silläkin pelipaikalla. Viime kaudella Astala istutettiin Oilersissa vasempaan laitaan, ja hän onnistui erikoisella pelipaikalla erittäin hyvin. Runkosarjan pistesaalis (49 pistettä) oli toki hyvä, mutta Astala kunnostautui varsinkin pudotuspeleissä, jossa hän tykitteli 26 pistettä kahdeksaan peliin ja oli merkittävässä roolissa Classicin kaadossa. Astala on isokokoiseksi pelaajaksi taitava ja liikkuu hyvin.

1. Eemeli Salin, Classic
Isokokoinen Salin, 33, on vuodesta toiseen liigan parhaimmistoa. Jos vain viime kautta katsoo, niin Salin ei tälle paikalle kuulu. Kauden alla on ollut kuitenkin merkkejä siitä, että Salin on palannut huipputasolle. Classic-laiturin panosta ei voi mitata pelkissä tehoissa, sillä työmäärä on kova molempiin suuntiin kentällä. Sen lisäksi prässipeli luonnistuu usein erinomaisesti. Vaisuhkosta kaudesta huolimatta nakutti viime kaudella melkein 2 pistettä ottelua kohden runkosarjassa. Edelleen fyysiseltä preesensiltään poikkeuksellinen liigapelaaja.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen