Top5: Miesten F-liigan parhaat keskushyökkääjät kaudella 2023-24

Waltteri Vesterinen (oik.) on matkalla kohti liigan huippua. Kuva: Esa Takalo

Waltteri Vesterinen (oik.) on matkalla kohti liigan huippua. Kuva: Esa Takalo

Miesten F-liigakausi käynnistyy perjantaina 15.9. yhden ottelun voimin. Arvioimme ohessa liigan parhaat sentterit.

5. Kaapo Siekkinen, Happee
Siekkinen, 23, löi viime kaudella viimeistään läpi liigatasolla. Jyväskyläläisten ykkössentteri iski 33 peliin 34 maalia runkosarjassa ja oli joukkueensa tehokkain pelaaja (34+13). Siekkisen kauden pilasi lopulta keväällä tullut loukkaantuminen, mutta tulevalla kaudella voi odottaa kovaa tulosta. Siekkinen on Happeen parhaan kentällisen ”Ankkalinnan” tärkeä ja fiksusti pelaava moottori.

4. Nico Salo, Classic
Salo, 29, kuuluisi historiansa puolesta kärkikolmikkoon listalla, mutta viime kauden jälkeen tulee jättää maajoukkuepelurille näytettävää. Salon viime vuosien vaikeudet ovat johtuneet myös kentän ulkopuolisista asioista, ja nyt näyttää, että mies on palaamassa omalle tasolleen. Salo on erinomainen molempiin suuntiin kentällä, ja johdattaa yhtä sarjan parhaista kentällisistä. Konkarilla on kokemusta myös pakin paikalta, ja siellä Saloa on nähty maajoukkueessa kauden alla. Classicissa paikka löytynee kuitenkin ykkösviisikon keskeltä ellei ihmeitä satu.

3. Waltteri Vesterinen, TPS
Vesterinen, 21, teki lopullisen läpimurtonsa keväällä, ja johti pudotuspelien kuuminta kentällistä eli TPS:n kakkosviisikkoa. Operoi viime kaudella ensi kerran yli piste per peli -tahtia koko kauden mitalla. Kauden alla on vakuuttanut myös maajoukkuepeleissä. Vesterisellä on vielä varaa kehittyä ja jo nyt otteet ovat erinomaisella tasolla. Pelaa fiksusti ja modernisti molempiin suuntiin keskellä. Vaikea vastus kelle tahansa kaksinkamppailuissa.

2. Joona Rantala, Nokian KrP
Rantala, 24, on KrP:n johtaja. Viime kausi oli lähellä todellista nappikautta. Rantala pelasi parasta kahden suunnan peliään koskaan ja oli johdattaa KrP:n mestariksi, mutta jotain jäi vielä uupumaan. Rantala iski viime kaudella keskikaistalta tehot 47+38=85 kaikkiaan 48 otteluun, mikä on kova suoritus. Puolustuspelaaminen on parantunut ajan myötä. Mestaruuden menettäminen kirpaisi varmasti ja se tulee näkymään tulevalla kaudella kentällä näyttämisen haluisen Rantalan otteissa.

1. Justus Kainulainen, Oilers
Kainulainen, 24, on parantanut kausi kaudelta keskushyökkääjän peliään. Suurimmat vahvuudet ovat edelleen ylöspäin, ja Kainulainen mätti viime kaudella sentterin tontilta 41 otteluun pisteet 56+27. Kainulaisella lienee sarjan paras laukaus ja ylipäänsä erinomaiset fyysiset ominaisuudet. Pelinäkemys on kasvanut vuosien mittaan, ja pallolliset ratkaisut ovat keskustan pienissä tiloissa entistä parempia. Jos miettii Oilersia ja sen kivenkovaa materiaali, on Kainulaisen merkitys joukkueelleen edelleen uskomattoman iso.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen