Viikon top 3: Liigajoukkueiden taustavaikuttajat

Tommy Koponen on edelleen SPV:n valmennusryhmän, mutta myös vahva taustatekijä koko seuran toiminnassa. Kuva: Anssi Koskinen

Tommy Koponen on edelleen SPV:n valmennusryhmän, mutta myös vahva taustatekijä koko seuran toiminnassa. Kuva: Anssi Koskinen

Kyseisen listauksen osalta on hyvä selventää, että voitaisiin listata niin sanotusti ”seurapomoja”, mutta se on harhaanjohtava käsite.

Listauksessa jonkin verran painoarvoa tulee myös miesten edustusjoukkueen ulkopuolisille asioille, joka on pitkälti olennaisin.

3. Marko Salmela, Nokian KrP
Salmela on noussut managerien ykköskentälliseen pitkällisen työn tuloksena. KrP oli vielä 2010-luvun alussa muukalaislegioonan ja sieluttoman ostojoukkueen maineessa. Pikku hiljaa seura kuitenkin kehitti toimintaansa ja Salmela teki miesten edustusjoukkueen taustalla oikeanlaisia valmentajavalintoja sekä siirtoja. Vielä 2014 KrP karsi liigapaikastaan, mutta vuosina 2022 ja 2023 se pelasi finaaleissa. Salmela on rakentanut KrP:sta yhden liigan parhaista joukkueista ja on myös suoralla tyylillään vahva taustavaikuttaja, jonka myötä edustusjoukkueella on riittänyt resursseja.

2. Tommy Koponen, SPV
Koponen on ollut rakentamassa seuran tarinaa aina alusta asti. Koponen oli myös miesten joukkueen päävalmentaja, kun se voitti kolme mestaruutta vuosina 2012, 2013 ja 2015. Koponen on myös luonut SPV:n juonioripolkua sellaiseksi, että joukkue pystyy toimimaan ainakin kohtuullisen omavaraisesti nykyään liigassa. SPV on ollut myös viimeisen 15 vuoden aikana vahvalla budjetilla operoiva joukkue, joka on pystynyt tähtihankintoihin. Koposen arvoa nostaa tietysti sekin, että hän on ollut innokas lajin kehittäjä ja toiminut aktiivisesti lajin taustavaikuttajana.

1. Pasi Peltola, Classic
”Passon” panos Classicin taustalla on koskettanut toki seuran isoa kokonaisuutta, ja hän on myös halunnut itse korostaa, että Classicin taipaleella on ollut tärkeää, että myös naisten liigajoukkueeseen panostetaan. Classic on ollut vuoden salibandyseura jo lähes kymmenen vuotta putkeen, ja se on paljolti henkilöitynyt Peltolan toimintaan. Peltola oli myös Tommy Koposen tavoin joukkueen päävalmentaja aikoinaan, mutta hän luopui pestistä ja keskitti tarmoa muihin asioihin. Classicin miesten joukkueesta tuli 2010-luvun puolivälissä vahva sekoitus omia kasvatteja ja hankittuja pelaajatähtiä. Tästä alkoi joukkueen pitkä mestaruusputki, joka kesti peräti vuodet 2016-22. Tuli mestaruus tai ei niin Peltola on myös kentän ulkopuolisilla tempauksilla ja joukkueen/seuran yleisellä olemuksella listan oikeutettu ykkönen. Peltola on vahva lajin taustavaikuttaja ja hänen jokaista lausuntoaan kuunnellaan liiton ja liigan puolella. Voisi sanoa, että liiton toimistolla jopa pelätään Peltolaa, joka on intohimoinen lajivaikuttaja.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen