Suomen naisille turnausvoitto – Ruotsi kaatui rankkarikisassa

Vasta 18-vuotias Miisa Turunen (vas.) oli jälleen huippuvireessä. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen naisten salibandymaajoukkue jatkoi hyviä otteitaan Turun EFT:ssä ja kaatoi Ruotsin rankkarikisan jälkeen maalein 5-4.

Ruotsi oli avauserässä, ja toisen erän alussa kahden maalin johdossa, mutta Suomi paransi peliään jatkuvasti. Varsinaisen peliajan voitto oli sinivalkoisten näpeissä, mutta Ruotsi tasoitti lopussa klassisella pomppumaalilla ilman maalivahtia.

Rankkarikisassa Suomi osui kahdesti, ja Ruotsi ei kertaakaan. Suomen tehot löytyivät jälleen Veera Kaupin johtamasta kentällisestä. Miisa Turunen iski pisteet 2+2 ja Veera Kauppi 1+1. Maalissa Noora Vuorela pelasi loistopelin, jonka kaksi rankkaritorjuntaa kruunasi.

Suomi voitti kaikki MM-kenraalin ottelut, ja voitti täten myös EFT-turnauksen.

Pääkallo kertoo lisää ottelusta ja turnauksesta sunnuntaina ja maanantaina.

U19-naisille tappio rankkarikisassa

U19-naisten kohtalonao oli hävitä Ruotsille rankkareissa maalein 5-6. Suomen kannalta positiivista oli, että sinivalkoiset tulivat tasoihin vielä viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia.

– Ärsyttää pirusti. Oltiin tosi lähellä. Väitän, että jos jatkoaika olisi pelattu, olisimme saattaneet ratkoa tämän. Mutta miten hieno esitys oli likoilta tänään. Ruotsi oli välillä vaikeuksissa, mutta jääpähän vielä parannettavaa MM-kisoihin, päävalmentaja Simo Leppänen arvioi pelin jälkeen.

U19-turnauksen järjestys:
1. Ruotsi 2. Tshekki 3. Suomi 4. Sveitsi

Euro Floorball Tour, Turku 22.10.2023
Suomi U19 – Ruotsi U19 5-6 rl (1-2, 1-2, 3-1, 0-1)
1. erä: 5.42 Lina Eriksson (Moa Kareståhl) 0-1, 11.54 Iida Sinkko (Saana Luostarinen) 1-1, 18.44 Eriksson (Wilma Sjoström) 1-2.
2. erä: 23.47 Milla Granlund 2-2 rl, 31.34 Ellen Lundin (Thea Ernberg) 2-3, 35.53 Livia Svartvadet 2-4.
3. erä: 41.52 Liisa Kaihua 3-4, 55.35 Milla Granlund 4-4, 58.44. Kareståhl (Mira Markström) 4-5, 59.31 Granlund (Janina Rinne) 5-5 im.

Torjunnat: Julia Saarinen, Suomi 6+7+7=20, Louranna Jakobsson, Ruotsi 6+9+7=22

Jäähyt: Suomi 1×2 min., Ruotsi 2×2 min.
Suomen parhaana palkittiin Julia Saarinen.
Erotuomarit: Barbora Beranova ja Lucie Hejnova, Tshekki