Suomen U19-miehet menetti selkeän johdon, mutta tuli vielä tasoihin viimeisellä minuutilla

U19-miehille vaivalloinen voitto Sveitsistä. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen miesten U19-maajoukkue kaatoi Sveitsin Malmön EFT-turnauksessa rankkarikisan jälkeen maalein 6-5.

Avauserä näytti suomalaisittain hyvältä, ja sveitsiläisillä ei vaikuttanut olevan mitään mahdollisuuksia. Suomen 4-1-erätaukojohto kuivui toisessa erässä kasaan ja viimeiselle kaksikymppiselle mentiin lukemissa 4-4.

Sveitsi pääsi päätöserässä 5-4-johtoon, mutta Jami Markkasen tasoitusmaali ilman maalivahtia ajassa 59.21 pelasti Suomen. Tasapelin jälkeen ammuttiin rankkarikisa, jonka Suomi voitti 2-1.

Suomen pelaamista leimasi kiire. Sinivalkoinen joukkue ei saanut peliä missään vaiheessa kontrolliin, vaikka Sveitsi olisi ollut helpohkosti kaadettavissa.

Suomalaisten tehopelaaja oli Marius Niemelä (2+2). Ilmo Leino osui myös kahteen otteeseen. Suomen turnaus jatkuu lauantaina klo 13.15 Ruotsia vastaan. Ottelun näkee SalibandyTV:stä.