Pääkallo.fi

Naisten liiga 2020-21

Viestejä
778
Sinänsä surullista, että naisten salibandyketjussa hassutellaan vielä pelaajia fyysisellä koolla saati sitten alaikäisten pelaajien peliasuista. Ja sitten ihmetellään miksi pitää välillä öyhöttää... huoh.
Sama kirjoittaja on jo aiemmin tässä ketjussa luonnehtinut naispelaajia sellaisilla termeillä kuin "kamelit" ja "lenkosääret", viitateen maajoukkueeseen. Minusta tällaisten ilmaisujen käyttö etenkin selkeästi tiettyihin ihmisiin kohdistettuna on niin loukkaavaa, että pelkkä varoitus on alimitoitettu sanktio.
 
Viestejä
457
Tilastokatsausta runkosarjan osalta:


Meikäläiseltä oli päässyt sarjasysteemi jo unohtumaan. Runkosarjan voitolla ei sitten ollutkaan isompaa merkitystä, vaan vasta sijoitussarjan sijoitukset ratkaisee playoffparit. On tämä systeemi :)
 
Viestejä
457
– Mahdollisuus menestyä on motivoiva asia, mutta ei se ole syy. Jos olisimme tulleet sellaisella ajatuksella, ei joukkue edes olisi ottanut meitä takaisin. Ei se joukkueurheilussa toimi. Jos olisimme täällä siipeilemässä, sen läpi nähtäisiin nopeasti, Niemelä naulaa.

– Kun itse tietää, millä motiiveilla tässä on, niin ei ne huutelijat haittaa. Heitähän riittää ja ne voi jättää omaan arvoonsa. Hyvä vaan, että naissalibandy kiinnostaa, hän jatkaa.


Niin, harva on niin tyhmä että menisi ääneen sanomaan, että "kyllähän se ensisijainen motiivi on siinä, että nyt on oikeasti mahdollisuus voittaa jotain". Toki ei pidä pelaajia syyllistää, kun pelaajahan ei kykene katsomaan omaa napaansa pidemmälle, mutta seuralla olisi ollut mahdollisuus osoittaa minkälaisia arvoja se haluaa edistää kilpaurheilutoiminnassaan ja minkä sanoman välittää omille pelaajilleen.

Sinänsä hassua vedota rosterinkapeuteen, kun tämän pystyy tarkastamaan esimerkiksi ottelupöytäkirjasta.

Haluaisin uskoa että pelaajat ja seura ovat oikeasti kommenttien takana. Kaksi kokenutta pelaajaa päätti jatkaa pääsarjauraa muutamalla kuukaudella, en tiedä miksi käänsit sen noin negatiiviseksi uutiseksi. Naissalibandystä kirjoitetaan muutenkin negatiivisesti tai vähättelevästi ihan tarpeeksi. Tottakai ottelupöytäkirjoihin pyritään samaan täysi rosteri, mutta monesti materiaali voi käydä kevyeksi 3- ja 4-kentällisissä. Emmi ja Sanna ovat molemmat laatupelaajia, jotka tuovat lisäarvoa joukkueelle.
 
Viestejä
457
Ehkä edelleen pointtina se, että ne olosuhteet mitkä sai aikaiseksi alunperin lopettamaan ei ole muuttunut. Nyt ehkä sitten siedetään olosuhteita paremmin, kun on mahdollisuus menestyä.
Olet ihan oikeassa. Panos vs. palkkio, siitähän elämässä on kyse. Voihan paluun takana olla myös ettei tarvinnut maksaa syyskautta pelaamisesta, valmennus vaihtunut, räntäsateisia bussireissuja vähemmän, työasiat järjestyneet paremmin tai sitten illat käy pitkiksi kotona ja tuli ikävä F-liigaa. Pudotuspelit on lajin suola ja menestymahdollisuuksilla on ihan varmasti oma motivaatiota lisäävä tekijänsä.

Pointtini oli enemmänkin että on suoraviivaista väittää pelaajien ainoastaan tuijottavat omaan napaansa ja että Ankat toimivat vastoin arvomaailmaansa.

Edit. En tunne Niemelää enkä Risteliä henkilökohtaisesti. En ole myöskään Ankkojen toiminnassa mukana. Jätän arvuuttelun osaltani tähän, ja uskon sokeasti salibandyn valtakunnan ykkömedian tutkivaan journalismiin paluun syistä.
 
Viestejä
1,568
Sinänsä hassua vedota rosterinkapeuteen, kun tämän pystyy tarkastamaan esimerkiksi ottelupöytäkirjasta.
Noissa peleissä missä Niemelä ja/tai Risteli ovat olleet kokoonpanossa, niin ilman heitä kokoonpanossa olisi ollut 15 kenttäpelaajaa eli ei yhtään särkymävaraa.

Ja rosterin ohuudella tarkoitetaan tässä yhteydessä tosiaan liigatason pelaajia. Onhan Ankoilla ASM, BSM ja CSM joukkueet, joten määrällisesti pelaajia toki on. Ja harjoituksista on aina porukkaa pois, joten pelaajia tarvitaan.

Nuori, sitoutunut joukkue, joka on ryhmänä tehnyt monen kuukauden ajan töitä ja jolle ei annettu ennakkoon menestysmahdollisuksia varmasti arvostaa sitä, että osoittivat epäilyjät vääräksi ja tekivät hienoa työtä nostamalla oululaisen naissalibandyjoukkueen kärkikahinoihin sillä välin..
Luuletko oikeasti, että näiden kokeneiden pelaajien paluusta ei olisi kysytty mitään joukkueelta?
Ehkä edelleen pointtina se, että ne olosuhteet mitkä sai aikaiseksi alunperin lopettamaan ei ole muuttunut. Nyt ehkä sitten siedetään olosuhteita paremmin, kun on mahdollisuus menestyä.
Onhan ne muuttuneet. Risteli sanoi jossain haastettelussa siihen tyyliin, että hän haluaa pelata salibandya ja koronarajoitusten takia hän ei enää olisi todenäköisesti voinut pelata alemmalla sarjatasolla. Ja muutenkaan en tiedä Niemelän ja Ristelin henkikohtaisia elämäntilanteita, että pystyisin sanomaan olosuhteiden pysyneen samoina, mutta nimimerkki Reija ilmeisesti tietää heidän siviielämän kaikki kiemurat, kun pystyy sanomaan asian noin varmaksi.

Edit: Vapaa-agentti näköjään jo kirjoitti samasta aiheesta :)
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
FBC Turku - Jymy
18.30
3.905.701.53
Indians - Classic
18.30
3.955.701.52
Oilers - TPS
18.30
1.755.003.20
Näytä kaikki
>
Viestejä
778
katso liitettä 764

Ehkä edelleen pointtina se, että ne olosuhteet mitkä sai aikaiseksi alunperin lopettamaan ei ole muuttunut. Nyt ehkä sitten siedetään olosuhteita paremmin, kun on mahdollisuus menestyä.
En tiedä miten Emmin ja Sannan paluu sinua noin rassaa että rupeat heidän motiiveistaan täällä vihjailemaan. Mun mielestäni kumpikin vetää kaukalossa täysillä.

Naisten A-liigassa pelataan mestaruudesta, ja jokainen joukkue pyrkii sen saavuttamaan. Yhtään vapaamatkustajia ei kentällä pidetä. Paikat ansaitaan ja valmennus päättää kuka ne ansaitsee.
 
Viestejä
1,568
lue: tarkoitus pyhittää keinot.
Onko kesken kauden joukkueeseen pelaajien ottaminen jotenkin kiellettyä tai moraalisesti väärin?

En tiedä miten Emmin ja Sannan paluu sinua noin rassaa että rupeat heidän motiiveistaan täällä vihjailemaan. Mun mielestäni kumpikin vetää kaukalossa täysillä.
Samaa olen tässä ihmetellyt ja samalla myös hiukan huvittuneena seurannut tätä vuodatusta.
 
Viestejä
1,568
Vastataan sopivan epämääräisesti sitten ja tämä on viimeinen viestini aiheesta: on olemassa henkilö Y, jonka toiminta lähihistoriassa on omalta osaltaan johtanut, vauhdittanut yms OLS:n naisjoukkueen hajoamisen ja siihen, että naiset ja tytöt jakaantuivat SSRA:hen ja OFBC:hen. Moni ilmoitti jo tuolloin, että henkilö X on persona non grata ja oltiin ehdottomia, että "jos hän tulee, niin minä lähden". Sitten täksi kaudeksi selviää, että henkilö Y on otettu osaksi SSRA joukkueen toimintaa, ja tämän seurauksena pelaajat ilmoittivatkin lopettavansa / siirtyvänsä muualle. Nyt sitten tehdäänkin comeback ja henkilö Y on edelleen mukana.

Kiellettyä? Ei. Moraalisesti väärin? No kukin määrittelee itselleen moraalin millä elää. Nyt vissiin kaikki on ihanaa ja menneet ovat menneitä.
Kukaan ei varmasti pystynyt tuosta päättelemään, että nyt puhutaan Karo Kuussaaresta :)

Hän on itse mm. OLS:n podcastissa myöntänyt käyttäytyneensä huonosti:
”Olin ihan lopussa”

Tuo ajanjakso on Kuussaarelle edelleenkin kipeä asia, koska hän kokee sen raskaana epäonnistumisena. Tuolloin hänellä oli muutenkin vaikeaa.

– Silloin elettiin jo sitä hetkeä, että olin ihan lopussa. En nukkunut öisin, sykkeet ja vereenpaineet olivat ties missä, pää ei toiminut yhtään. Äksyilin työkavereille, äksyilin kotona parisuhteessa, äksyilin pelaajille ja käyttäydyin jopa hävettävän huonosti, hän ripittäytyy.

Kukin toki määrittelee itselleen moraalin millä elää. Itse en esim. pidä vanhojen juttujen sopimista ja anteeksi antamista moraalisesti arveluttavana käytöksenä.
 
Viestejä
52
SSRA:n valmennuksessa on tapahtunut alkukauden aikana ihan merkittävää muutosta, joka osaltaa on kyllä lisännyt noiden pelureiden halua lähteä jälleen mukaan.
 

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
5,523
Viestejä
522
Pudotuspelikarsinnat starttaavat huomenna. A-lohkossa 7.sijoittunut TPS kohtaa B-lohkon 2.sijoittuneen Pirkkalan Pirkat, ja A-lohkossa 8.sijoittunut EräViikingit B-lohkon 1.sijoittuneen SaiPa SB:n. Pelin henki on se, että kolmella voitolla jatkoon.

Vuosi sitten Rankat Ankat (A) hoiteli oman sarjansa O2-Jyväskylää (B) vastaan näytöstyyliin, ja niin teki Loistokin (B) Pelicansia (A) vastaan.

Vaikka SaiPan pelaaminen ja tuloskunto (16 voittoa, 2 tappiota) olikin tällä kaudella B-lohkon runkosarjassa lähes yhtä hyvä kuin Loistolla (20 voittoa, 1 tappio) vuosi sitten, on sen lähtökohdat karsintasarjaan merkittävästi heikommat. Ensinnäkin jo siksi, että EräViikinkien taso on huomattavasti korkeampi kuin Loistoa vastaan pelanneen Pelicansin. Toisekseen siksi, ettei SaiPan taso ole lähellekään Loiston viime kautista. Loiston ylivoimaisuus perustui koko joukkueen kollektiiviseen pelaamiseen, ja laajaan ja laadukkaaseen pelaajamateriaaliin. SaiPan pelaaminen ja tuloskunto ovat olleet puhtaasti Miisa Turusen ja Juuli Hakkaraisen maalijyvän varassa. Heidän takanaan on ollut lähinnä laaja joukko tasaisia puurtajia, jotka ovat tasanneet kuormaa. Vaikka edellä mainittu tehokaksikko tehnee kiusaa myös EräViikinkejä vastaan, se tuskin riittää yhteenkään voittoon tässä sarjassa. Toisaalta en usko myöskään kolmeen ylikävelypeliin. EräViikingit tulee menemään tästä parista joka tapauksessa jatkoon voitoin 3-0.

Jos SaiPa on ollut tuloskuntonsa osalta kahden pelaajan varassa, niin samaa voi todeta Pirkkojen tehokaksikko Pinja Myllymäen ja Henriikka Järven osalta. Toisin kuin SaiPalle, ei Pirkoilla ole tehokaksikolleen oikeastaan minkäänlaista taustatukea, kokoonpanon ollessa erittäin kapea. Tästä osoituksena Pirkkojen 12-3 tappio SaiPalle keskinäisessä ottelussa. Huomioiden Pirkkojen todella kapea pelaajamateriaali ja TPS:n kärkiosaaminen, niin vaikea kuvitella etteikö TPS veisi tätä sarjaa kolmella erittäin selkeällä voitolla.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
FBC Turku - Jymy
18.30
3.905.701.53
Indians - Classic
18.30
3.955.701.52
Oilers - TPS
18.30
1.755.003.20
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös