Classic-hyökkääjällä kenties viimeinen sauma voittaa cup – ”Siltä vähän haiskahtaa”

Katri Luomaniemi pohtii uransa lopettamista. Kuva: Esa Takalo.

Katri Luomaniemi pohtii uransa lopettamista. Kuva: Esa Takalo.

Tampereen Classic jahtaa viime kaudesta sisuuntunein mielin Suomen Cupin voittoa lauantaina pelattavassa loppuottelussa. Viime kaudella joukkue tippui välierissä TPS:lle. Pääkallo.fi jututti ”Familyn” hyökkääjistä Katri Luomaniemeä finaalin alla.

– Mukava päästä pelaamaan taas panoksesta. Odottavaisin mielin olen ja revanssihengessä viime viikonlopun tappion myötä, Luomaniemi latasi heti alkuun.



Niin, Classicin hurja 38 naisten liigaottelun voittoputki katkesi viime viikonvaihteessa juuri tulevalle finaalivastustaja SB-Prolle kärsityn tappion myötä.

– Itse en ole tuota putkea suoraan sanottuna edes miettinyt. Pelin jälkeen sen vasta kunnolla hoksasin. Olemme tällä viikolla puhuneet siitä, että kaikki putket katkeavat joskus ja tappio tuntui tuovan treeneihin ainakin lisää motivaatiota. Jos joskus tiistain fysiikkatreeneissä on joku laiskotellut, niin tämä toimi hyvänä muistutuksena siitä, ettei pärjää, jos ei tee töitä, Luomaniemi kommentoi.

Viime viikonlopun pelistä jäi molemmille varmasti jotain käteen. Se voi vaikuttaa myös pelin kuvaan.

– Molemmat saivat tuosta pelistä varmasti hyvää materiaalia siitä, missä kumpikin joukkue tällä hetkellä menee. Uskon, että kumpikin yrittää taktisillakin asioilla horjuttaa toista. Tässä on vähän sellainen playoff-fiilis, kun pääsee heti uudestaan samaa vastustajaa vastaan koittamaan. Se on aika kiva juttu, Luomaniemi analysoi.

Henkilökohtaisesti sekä Suomen, että Sveitsin pääsarjoissa pelanneelle Luomaniemelle cupilla on iso merkitys.

– En ole missään maassa vielä cupia voittanut, niin olisihan se kiva näin viimeisellä kaudella se klaarata.

Ura siis on loppumassa tähän kauteen?

– No siltä vähän haiskahtaa. En aio mitään virallista lopettamisilmoitusta vielä tehdä, mutta mahdollisesti pelihommat jäävät tämän kauden jälkeen.

Vaikka finaalissa tulisi tappio ja cup-voitto jäisi saavuttamatta?

– Tämä on aika huono vaihe kysyä tuota, kun tammikuu tuntuu olevan muutenkin usein kauden vaikeinta aikaa, Luomaniemi naurahti ja jatkoi:

– En usko, että tuloksilla tulee olemaan vaikutusta mahdolliseen lopettamispäätökseen kuitenkaan.

Selkeä välitavoite

Tampereen Classic on seurana osoittanut selvästi läpi vuosien arvostusta cupia kohtaan ja sen voittaminen on välittynyt ”Familylle” tärkeänä asiana.

– Aina olemme siihen osallistuneet ja sekin kertoo jotain jo suhtautumisestamme kilpailuun. Olemme panostaneet finaaliin vahvasti tällä viikolla ja tämä on joukkueelle selkeä välitavoite kauden aikana.

Jokusen kerran cupin finaalissa esiintynyt kokenut hyökkääjä totesi, ettei hyviä cup-muistoja varsinaisesti ole.

Kuva: Esa Takalo.

– Mielestäni cup on aina hyvä lisä kauteen, mutta omalla kohdalla se on aina päättynyt pettymykseen. Tiukkoja välierävoittoja voisi toisaalta nostaa, mutta latistaahan se, kun perään häviät finaalin.

– Viime vuonna ärsytti, kun emme olleet ”Tepsiä” vastaan valmiita pelaamaan. Kahdesti olen urallani pelannut myös Prota vastaan finaalissa ja hävinnyt molemmat. Mielenkiintoista nähdä, miten käy lauantaina, Luomaniemi sanaili.

Autokaupan yläkerrassa

Sveitsin cupistakin jäi käteen pitkälti vain karvaita muistoja, sillä esimerkiksi alppimaassa suuresti arvostettu finaali jäi siellä kokematta.

– Siellä cupin finaali on kesken kauden iso spektaakkeli, joka on aina loppuunmyyty. Se pelataan aina samassa hallissa Bernissä ja siitä on tullut vakiintunut käytäntö. Suomessakin mielestäni finaalitapahtuma on vuosi vuodelta parantunut. Nyt on kiva päästä pelaamaan kotiyleisön tuen siivittämänä Tampereella.

Sveitsistä löytyy yksi suhteellisen erikoinen muisto cup-mittelöiden osalta.

– Pääsarjajoukkueet kohtaavat aiemmin pikkuseuroja kuin Suomen cupissa ja muistaakseni olen Sveitsissä pelannut kesälläkin jotain cupin peliä. Pelasin siellä myös autokaupan yläkerrassa olleessa hallissa yhden cupin matsin, hyökkääjä nauroi.

Siitä huolimatta, että Luomaniemellä on huonoja muistoja Pron kohtaamisesta cup-finaaleissa, on hänen mukaansa joukkue aina mukava kohdata. Joukkueessa on maajoukkueesta tuttuja pelaajia useita.

– Ennen viime peliäkin vaihdettiin muutama sana ulkona alkulämmöillä ja jotenkin tuli itsekin onnelliseksi, kun Kujalan siskokset (Elina ja Karoliina) esimerkiksi olivat innoissaan uudesta hallista. Lämmitti mieltä, että 10 vuoden odotus sen suhteen oli palkittu.

– On siis mukava kohdata, kun ollaan kavereita. Toisaalta sitten peliä ajatellen tietää ehkä niitä heikkoja kohtia paremmin juuri sen takia ja osaa kenties iskeä niihin.

Kuva: Esa Takalo.

Mikä on se seikka, joka ratkaisee lauantain kamppailun?

– Tahtotila on ainakin yksi tärkeä asia. Se puuttui meiltä viime viikonloppuna. Pro pelasi hyvin ja ansaitsi ehdottomasti voittonsa, mutta me olimme hiukan lapasia. Saa nähdä myös, miten Pro pystyy vastaamaan meidän muutoksiimme. Joukkueemme ovat taitotasolta aika samanlaiset, enkä usko, että peli repeää tälläkään kertaa, vaan nähdään tiukka vääntö.

Suomen Cup on omalla tavallaan myös välitavoite, jonka jälkeen Classicissa voidaan keskittää täysin fokus kevääseen. Tämä tietyllä tavalla myös oli Luomaniemestä huojentava asia.

– On ollut aika rikkonainen kausi. Tässä mennään tammikuuta, emmekä ole päässeet hirveästi harjoittelemaan yhdessä, mikä on aika mielenkiintoinen juttu. On ollut paljon loukkaantumisia ja viime pelissä taisi olla ensimmäistä kertaa tällä kaudella kokonainen 20 pelaajan kokoonpano, jossa vielä kaikki olivat pelikuntoisia.

– Olemme kyllä tavallaan aikataulussa, mutta odotan innolla, että saamme rauhallisemman vaiheen treenata ilman, että fokus on CC:ssä, MM-kisoissa, joissa meiltä oli monta pelaajaa mukana, tai Suomen Cupissa. Lauantaihin saakka keskittyminen on kuitenkin täysin finaalissa ja sen voittamisessa.

One comment

  1. Vähän harmissani olin Classicin esityksestä Klaukkalassa! Peluutus lähes yhden ketjun varassa, Majupelaajat ajettiin ihan hapoille!htt Eikä ilmoitetuista neljästä kentälisestä oikein loytynyt pelaajia! Tietenkin pelaajarekrytoinneissa olemme vahvoilla, mutta nyt olisi aika herätä tilanteeseen!