Ulkomaat

Sveitsiläisseurassa kiehui – suomalaiskonkari palkattiin päävalmentajaksi, urheilupomo erosi

07.01.
2018
0 Kommenttia
2
Ulkomaat

Daniel Hahnen potkujen jälkeen Churia luotsannut Lukas Thierstein jatkaa nyt Jani Westerlundin valmennustiimissä. Kuva: Markus Aeschimann / Unihockey.ch

Sveitsin miesten liigaseura Chur Unihockeyssa haettiin pitkään uutta päävalmentajaa. Lopulta seura päätyi palkkaamaan tehtävään suomalaisen Jani Westerlundin, mikä ei miellyttänyt kaikkia.

Joulukuun alussa Chur antoi lähtöpassit päävalmentaja Daniel Hahnelle. Spekulaatiot uudesta luotsista alkoivat, ja Westerlundin nimi nousi esiin huhuihin. Seurajohto kuitenkin tyrmäsi väitteet suomalaisen palkkaamisesta, ja väliaikaiseksi päävalmentajaksi nousi Hahnen apurina toiminut Lukas Thierstein, kertoo Unihockey.ch-sivusto.

Uuden pääkäskijän löytämisessä kesti kuitenkin odotettua kauemmin. Päätös syntyi vasta vuodenvaihteen jälkeen, kun Westerlundin sopimus julkaistiin pressitilaisuudessa. Loppukauden mittaisen sopimuksen tehnyt Westerlund saapui kaupunkiin perjantaina, ja Thierstein siirrettiin hänen tiimiinsä jälleen apuvalmentajaksi.

Westerlund, 50, on tuttu mies Churille entuudestaan jo vuosilta 1996–2000, jolloin hän valmensi edustusjoukkuetta.

Samassa lehdistötilaisuudessa ilmoitettiin myös, että Churin urheilutoimenjohtaja Andreas Fischer jättää tehtävänsä välittömästi.

Unihockey.ch:n mukaan päävalmentajahaku herätti entistä enemmän ihmetystä seurassa, kun ensispekulaatioista huolimatta Westerlundin saapuminen kiistettiin, ja vasta kuukautta myöhemmin suomalaisesta tulikin Hahnen seuraaja.

Sveitsissä uskotaan, ettei ex-urheilutoimenjohtaja Fischer halunnut palkata Westerlundia, ja hän myös perusteli lähtöään erimielisyyksillä.

Marraskuussa Fischer oli itse jättänyt seurapresidentin viran ja siirtynyt urheilutoimenjohtajaksi. Ensi kaudesta alkaen hän työskentelee Sveitsin liigan erotuomaripäällikkönä.

Konkarivalmentaja Westerlundilla on kova urakka edessään kevätpuoliskolla. Kovin satsauksin kauteen lähtenyt Chur majailee vasta yhdeksäntenä, ja eroa pudotuspeliviivaan on kolme pistettä. Suomalaisen päävalmentajan lisäksi joukkuetta edustaa Kalle Keskitalo.

Lähde:
Unihockey.ch:n uutinen

Lue myös:
Sveitsin liiga palaa joulutauolta loppiaisena – yllätyksiä pudotuspeliviivan tuntumassa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen