Liigat

Sosiaalinen otteluraportti: ”Näyttää siltä, että Speve menee jatkoon”

09.03.
2020
Liigat

SPV-ErVi sarja jatkuu tilanteessa 1-1. Kuva: Juha Käenmäki

SPV ja EräViikingit kohtasivat sunnuntaina miesten Salibandyliigan puolivälierissä Seinäjoella. SPV voitti 8-4 ja ottelusta riitti keskustelua myös foorumilla.

Sosiaalisesta otteluraportista voit lukea lisää täältä.

Peku kommentoi pelin jälkeen seuraavasti SPV-hengessä:

Erikoinen tuomarilinja – sai pelata oikein kunnolla ”play-off” kovaa, mutta sitten annetaan jäähy protestoinnista, joka näytti hyvin lyhyeltä ja lievältä (toki katsomoon ei voinut kuulla mitä siinä sanottiin) sekä väärästä etäisyydestä (viimeksi nähnyt saman livenä D-junnuissa). Varmasti oikeita tuomioita, mutta eivät oikein samaa ”play-off”-tasoa kuin muu viheltäminen. Toki toisella tuomarilla oli käsi jatkuvasti tois…ai niin näin ei saa kirjoittaa siitä tulee pelikieltoa….

Säbantterilla oli myös paikallisnäkökulmaa otteluun:

SPV oli tänään liikkuvampi ja voimakkaampi kaksinkamppailuissa. Ervi oli edelleen tehokkaampi maalinteon viimeistelyssä ja teki harvoista huipputonteistaan hyvällä prosentilla. Strandberg oli taas hyvä, muttei niin maaginen kuin perjantaina. Myös Hasu alkaa vertyä yhä parempaan peliin. SPV:n ykkönen oli tehojen puolesta vaikeuksissa varsinkin ottelun alussa. Kun Myllymäki joutui jättämään vamman takia kentän 1. Erän lopulla ja Autio tuli tilalle, koko kentällisen tehokkuus ja vaarallisuus lisääntyivät. Kääntäpuolena kolmoskentällisen peli kärsi tästä ja kävivätkin päätöserässä vain muutaman hajavaihdon kentällä.

Kokonaisuutena SPV oli tänään edellä kuten oli jo perjantainakin. Tänään maalinteossa vaan onnistuttiin paremmin.

Alakatsomo kehaisi nuoriso-osastoa:

Täytyy antaa erityismaininta vielä Konsta Haukkalalle. 18 v. mutta näyttää olevan täysin valmis näihin miesten kevään peleihin.

Näyttää siltä, että Speve menee jatkoon, JestasSentään linjasi.

Vähintäänkin yhden voiton se vaatii Vantaalta, jos SPV mielii jatkoon. Tällä kaudella molemmat pelit on siellä hävitty, mutta esim. viime kaudella pelattiin yhteensä kolme kertaa Ervin vieraana ja voitettiin kaikki nuo pelit. Se ainoa tappio puolivälieräsarjassakin tuli kotona, joten onko tuolla kotiedulla nyt sitten loppuviimeksi niin suurta merkitystä muulle kuin seuran kassalle, mikäli sarja venyy. Muutenkaan tässä parissa ei kahden pelin jälkeen ole enää selkeää voittajasuosikkia. Aiemmat kohtaamiset, puhumattakaan runkosarjasijoituksista ei merkkaa enää mitään eikä anna mitään etua vaan jokainen peli alkaa 0-0 ja lopussa se saa täplän, joka on onnistunut maalinteossa useammin. On turha puhua pelitavasta yms. Nämä pelit on taistelua kerta toisensa jälkeen, Säbantteri jatkoi.

Alakatsomo vastasi edelliseen:

Puhutaan nyt pelitavasta sen verran, että pääkalloennakon mukaan ”pallollisesti joukkue ei ole lähellekään sarjan kärkeä, joten mitä kaaosmaisemmaksi peli menee, sitä paremmin SPV tulee pärjäämään sarjassa”. Ei ervi nyt toistaiseksi ole kyllä miltään ylivertaiselta palloliselta joukkueelta vaikuttanut. Kaksi kenttää heittää lähinnä kukkupalloa päätyyn.

Aijai, jännä sarja muodostumassa! ErVillä paljon parantamisen varaa, kun ensimmäinenkään peli ei todellakaan ollut mikään läpihuutojuttu, vaan pikemminkin voitto tuli hyvän maalivahtipelin ja SPV:n heikon viimeistelyn ansiosta.

Laskeskelin huvikseni, että Strandbergille toistaiseksi uponneesta 10 laukauksesta 8 on mennyt maalin alimpaan kolmannekseen, 1 keskikorkeudelle ja 1 yläkulmaan. Pieni otanta, mutta jäin miettimään hommaa jo ensimmäisen pelin jälkeen, jossa Santtu otti ylhäältä kiinni kaiken. En kauheasti hakisi yläkulmakuteja, ainakaan ilman kunnon maskia, Staden huomioi.

Tämän jälkeen keskustelu velloi lähinnä kokoonpanoasioissa.

Juha Käenmäen ottelukuvat

Maalikooste:

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen