Liigat

Sosiaalinen otteluraportti: TPS:lla jo kaksi voittoa plakkarissa – ”Missä tunne ja taistelu?”

10.03.
2020
Liigat

TPS otti toisen puolivälierävoiton maanantaina. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja Nokian KrP kohtasivat puolivälieräsarjan toisessa ottelussa Turussa. TPS oli ottelussa edellä lukemin 4-3 ja johtaa sarjaa 2-0.

Julkaisemme pudotuspeleistä sosiaalisia otteluraportteja. Aiheesta tarkemmin voit lukea täältä.

FuriousT avasi peliä seikkaperäisimmin:

Ensimmäisen pelin missasin osittain töiden takia harmillisesti, siihen peliin en osaa verrata tämän päivän peliä.

Tänään TPS tuntui tylsyttävän puolustuksella Nokian aika hyvin, huolimatta alun pallorallista. Oli näädillä ihan paikkojakin, ei se ainoastaan näennäistä pyörittelyä ollut. Alun jälkeen 5vs5 -pelissä TPS tuntui järjestäen pystyvän luomaan laadukkaita maalintekopaikkoja KrP:ta enemmän. Molemmat veskarit pelas hyvin, lukemat jäi osittain sen takia pieniksi.

Jalo hölmöili viimeisessä erässä ja tarjos KrP:lle mahdollisuutta tulla peliin mukaan. Niin kauan kun pelataan tylsää 5vs5 -shakkia ei pitäis Tepsillä olla hätäpäivää, mutta heti jos peli aaltoilee enemmän löytyy näätärokille kysyntää. Tänäänkin puolustus kesti loppuun asti, mutta ei tämä mielestäni TPS:ltä kovin hyvä peli ollut. Siitä huolimatta täplä tauluun ja parantamaan.

Tepsin 2. kentältä sopii odottaa huomattavasti enemmän, Saarinen – Hirvisuo – Hautaniemi. Sieltä on tulossa paljon tehoja vielä tässäkin parissa.

Fälden on yhdestä pienestä heittolipsahduksesta huolimatta playoff-moodissa. Lupaa hyvää jatkoa ajatellen, Jabi arvioi.

Jotenkin hengettömän näköistä touhua KrP:lta. Ponneton yritys lopussa 6-4 -ylivoimalla. Pelaajat naureskelee matsin jälkeen Tepsin jätkien kanssa ja pressissä varmaan Härmä taas lähes bromancen pyörteissä Kainulaisen kanssa. Missä tunne ja taistelu? Tepsin ei tarvitse edes näyttää tylyyttään, jota varmasti löytyisi tarvittaessa lisääkin.

4-0 Tepsille jos tämä meinki jatkuu, Pro Stick pohti.

Arto Kilponen nosti tilastopaloja sarjaan liittyen:

Tehdyt maalit joukkueittain per 60 min näissä playoffeissa:
Indians 5,60
Oilers 5,60
SPV 5,50
Happee 5,00
Classic 5,00
EräViikingit 4,50
TPS 4,00
Nokian KrP 3,00

Henri Johansson 1+0 ja -3 kahteen peliin. Joona Rantala 0+1 ja -3. Jos Nokia jatkaa tuolla tasolla, niin TPS menee pomminvarmasti 0-4 jatkoon.

Eka peli jo näytti, että TPS saa hyvin pidettyä KrP:n pois maalipaikoilta eli peli pyörii laidoilla ja alakolmiossa. Tänään hieman parempi, mutta peittopeli ja riittävän hyvä maalivahti nollaa KrP-hyökkäykset. TPS:n laatu hyökkäyksissä tuo tarvittavat maalit.

TPS tulee menemään toiseksi finalistiksi, heillä tosiaan vielä paljon potentiaalia parantaa, Vellin kuivaaja kommentoi.

Kommentti kirvoitti sittemmin myös vastakaikua, sillä TPS:n hyvin mahdollinen välierävastus on Tampereen Classic.

Muutaman kommentin verran täälläkin on kirjoitettu siitä, että Tepsillä on potentiaalia parantaa. Se on toinen asia, pystytäänkö parantamaan kauden lopuissa peleissä. Puolivälierät ovat osoittaneet, ettei välttämättä puolivälierissä kovin edes tarvitse tuosta petrata peliä, mutta välierissä pitänee. Ylipäätään kaikki valmentajat jokaisen pelin jälkeen toitottavat, kuinka oman joukkueen pitää parantaa ja uskovan pystyvän siihen. Eri asia, riittääkö aika kehittää peliä poteniaalin ylärajoille.

Näin yleisesti: En olisi shokissa 1. puolivälierän nähtyäni (eilistä en nähnyt), mikäli Tepsi voittaa mestaruuden. En kuitenkaan uskalla ennustaa sitä Classicin ylitse, Etelä-Pohjanmaa järkeili.

Muuta keskustelua heräsi muun muassa TPS:n peittopelistä. Sarja jatkuu keskiviikkona Tampereella TPS:n johtaessa 2-0. Välieriin vaaditaan neljä voittoa.

Anssi Koskisen ottelukuvat

Maalikooste:

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen