Viikon top 5: F-liigan vähiten silmää miellyttävät logot

Krp:n logo ylsi listalle. Kuva: Esa Takalo.

Krp:n logo ylsi listalle. Kuva: Esa Takalo.

Viime viikon listalla rankkattiin F-liigan hienoimmat logot. Tällä viikolla sukelletaan toiseen päähän. Edelleen lista on vahvasti subjektiivinen ja tekijän selkeyttä, ymmärrettävyyttä sekä symboliikkaa painottavan mieltymyksen mukaisia.

5. SB Welhot

Welhojen logo kunnioittaa kuopiolaisen palloilukulttuurin mustakeltaisia värejä. Siinä on kuitenkin vähän liikaa kaikkea ilman, että se ilmentäisi welhoutta. Vihaisista silmistä tulee mieleen maantierosvo. Niiden yläpuolella komeileva ”SB” ei logon ainoana keltapohjaisena elementtinä oikein istu muuhun kokonaisuuteen. Logon vähiten silmää miellyttävä yksityiskohta on O-kirjain, jonka pitäisi ilmeisesti esittää salibandypalloa, mutta näyttää keilapallolta.

Katso logo tuolta.

4. Classic

Brändäyksen saralla tamperelaisseura on ollut omassa kastissaan ja hyödyntänyt muun muassa mainostoimiston palveluita. Siksi onkin erikoista, että logoa ei ole uusittu. Logon fontti on kamala ja näyttää enemmänkin vapisevalla kädellä piirretyltä kuin digitaalisilla työkaluilla kyhätyltä. Logon viimeinen C-kirjain näyttää enemmän G:ltä ja siitä muun tekstin alle levittyvä häntä irralliselta. Myös logoa reunustava musta ääriviiva on turha. Classicin logo on ehtaa ysäriä, mutta ei mairittelevalla tavalla.

Katso logo tuolta.

3. Nokian Krp

Kun Krp aikanaan nousi liigaan, luulin logon keskellä komeilevan eläimen olevan lohikäärme. Ainakaan Nokian kaupungin vaakunassa komeilevalta nokinäädältä se ei näytä. Logossa häiritsee myös ”lohikäärmeen” ylä- ja alapuolella olevat tekstit. Fontti on sama, mutta valkoinen ”Nokian” on sijoitettu kaarevalle siniselle pohjalle, kun taas alapuolella ”Krp” on huomattavasti isommalla sinisellä fontilla. Kaiken kaikkiaan hyvin sekava ja epämääräinen kokonaisuus.

Katso logo tuolta.

2. FBC Loisto

Loisto on seuran nimenä varsin hyvä ja kekseliäs. Graafisesti loistoa on kuitenkin vaikea ilmentää. Turkulaisseura on päättänyt iskeä O-kirjainta ilmentävän salibandypellon yhden reiän hehkumaan. Loiston logo on myös varoittava esimerkki siitä, ettei tekstiä kannata survoa ympyrän sisään pyrkimyksenä täyttää se. Nopealle vilkaisulla logo näyttää ennemminkin hindulaiselta symbolilta. Ympyrään ängetyn ”LOISTO”-tekstin lisäksi seuran nimi on vielä varmuuden vuoksi kirjoitettu S-kirjaimen kaareen, eli se on logossa kahdesti. Ei hyvä.

Katso logo tuolta.

1. EräViikingit

Tapanilan Erän ikoninen logo siipikenkineen ja seppeleineen olisi kiilannut heittämällä viime viikon listalle. Siitä poimittu siipi on teipattu kypärään, joka kaiketi edustaa fuusioseuran toista osapuolta, Viikinkejä. Kypärän alapuolelle, kultaisten ääriviivojen sisään on sitten vielä aseteltu pari kirjainta. Jättiseuran logossa on mitä ilmeisemmin haluttu esille fuusion molemmat osapuolet. Lopputulos on kuitenkin kahden toisilleen vieraan objektin tökerö risteytys. ”Erä” ja ”Viikingit” sopivat heikosti yhteen jo etymologian tasolla, logossa vielä huonommin.

Katso logo tuolta.