Vuoden 2020 luetuimmat Pääkallo-artikkelit – koronauutiset yllättävän vähän esillä

Top-listaus lupauksista kiinnosti paljon keväällä 2020. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Top-listaus lupauksista kiinnosti paljon keväällä 2020. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Vuosi 2020 on paketissa myös Pääkallon uutisten ohella. Ohessa on kerättynä vuoden 2020 top 10 luetuimmat artkkelit.

Koronaviruspandemia on värittänyt koko vuotta, mutta salibandyuutisten kärkikymmenikössä se näkyi yllättävän vähän, vaikka aihe niin sanotusti läpäisee koko lajikentän. Ykkönen oli harvinaisen selkeä tapaus. Rankkarikoonti keräsi jopa kaksi kertaa enemmän lukijoita kuin seuraavaksi eniten luettu juttu.

Kakkosena komeilee top 5 -listaus, jossa arvioitiin lajin lupauksia, joiden ura ei ottanut odotettua tuulta siipien alle. Kolmonen oli hyvinkin tuttu tapaus loppuvuodesta. Rasmus Kainulainen nosti tuomarin kättä Seinäjoella ja sekös kiinnosti ja puhutti lajiväen parissa. Myös liiton puheenjohtajavaalissa oli omat kiinnekohtansa, eikä vähiten Sami Ronkolan värikkäiden kommenttien myötä.

Viidentenä listalla on Jaakko Tiiran ansiokas kirjoitus Oilersin junioreiden taipaleesta muihin seuroihin. Alkuvuoteen mahtui myös uutisia, joista kaikki eivät ole enää niin tuoreessa muistissakaan. Joka tapauksessa Hawksin ja AC HaKin fuusio kiinnosti ja puhutti.

Sijalta seitsemän löytyy se ainoa koronauutinen. Salibandyliiton päätös laittaa sarjat kiinni maaliskuussa kiinnosti luonnollisesti laajalla rintamalla. Suomisarja oli yksi kevään isoja kiinnekohtia ja historiallisen ensimmäisen kauden joukkueiden julkistus herätti mielenkiintoa paljon.

Listalle mahtuu myös toinen pitkä juttu, jossa puidaan vuoden 2009 nuorten MM-joukkueen kohtaloa sekä myöhempää taivalta. Viimeisenä muttei vähäisimpänä listalle ylsi tammikuun loppua värittänyt Norsunluurannikon saaga salibandyn MM-karsinnoissa. Osin hyvinkin absurdi kisamatka värisytti viisareita yli lajirajojen.

Vuoden 2020 luetuimmat Pääkallo-artikkelit:
1. Kollaasi: Kaikkien aikojen top 10 rankkarimaalit
2. Viikon top 5: Piippuun jääneet huippulupaukset
3. Video: Kakkua tiedossa? Kainulainen rikkoi erikoisella tavalla tuomarin koskemattomuutta
4. Ronkola vetäytyi puheenjohtajavaalista kovien väitteiden saattelemana: ”Liitto näytti tässä keskisormea jäsenilleen”
5. Oilersin A-poikien mestarijoukkue katosi savuna ilmaan: Pelaajat kokivat olonsa aliarvostetuiksi, päävalmentaja Luukkonen toivoisi kärsivällisyyttä
6. Nyt jysähti – pääkaupunkiseudulla iso salibandyseurojen yhdistyminen
7. Salibandyliiton hallitukselta linjaus – pääsarjat pysäytetään toistaiseksi, muut sarjat päättyivät
8. Odotus ohi – tässä ovat Suomisarjan joukkueet kaudella 2020-21
9. Salibandypelaajien urat loppuvat nuorena, sanotaan – Mihin päätyivät Suomea vuoden 2009 kotikisoissa edustaneet U19-kisapelaajat?
10. Norsunluurannikon tulokset MM-karsinnassa mitätöidään – absurdi tilanne poiki sääntömuutoksen