IS: F-liigan toimitusjohtaja Nurminen turvallisuuskysymyksistä: ”Jälkeenpäin asian pohtiminen ei tuo ratkaisua”

Maailman parhaisiin puolustajiin kuuluva Krister Savonen koki kovia perjantain liigapelissä. Kuva: Anssi Koskinen

Maailman parhaisiin puolustajiin kuuluva Krister Savonen koki kovia perjantain liigapelissä. Kuva: Anssi Koskinen

Perjantaisessa F-liigan ottelussa Oilers-Classic sattui ikävä tapahtuma, kun Classicin tähtipuolustaja Krister Savonen löi päänsä toisessa erässä Tapiolan urheiluhallin seinään.

Savonen sai tilanteessa kovan iskun ja jäi makaamaan kentän pintaan pitkäksi aikaa. Epätietoisuuden vallitessa ottelu päätettiin keskeyttää joukkueiden yhteisellä päätöksellä, kertoo Esport Oilersin informatiivinen tiedote. Oilersin tiedote avasi myös sitä miksi ambulanssin tulossa kesti niin pitkään.

Lääkärin ja hätäkeskuksen välillä puhelinyhteydellä tehdyn tilannearvioinnin mukaan Tapiolan Urheiluhallille ohjattiin ensihoidon yksikkö C-luokan tehtävään, joiden vasteaika on 30 minuuttia.

Savonen toipui dramaattisesta tärskystään siinä määrin, että sairaalareissun jälkeen tamperelainen pääsi lähtemään vielä samana päivänä kotiin. Classic tiedotti kuitenkin vielä myöhään perjantaina, että hänellä todettiin sairaalassa aivotärähdys.

Ilta-Sanomat jututti tapauksen johdosta F-liigan toimitusjohtajaa Kimmo Nurmista, joka kommentoi Tapiolan kentän laidan vieressä olevia betoniseiniä seuraavasti.

– Täytyy pohtia, miten parannamme Tapiolan urheiluhallissa pelaamisen turvallisuutta. Se voi vaatia jotain pehmustamista niiden areenan osien kohdalla, jotka koetaan urheilijan kannalta riskipaikoiksi, Nurminen aloitti ja jatkoi.

– Jos siinä seinässä olisi ollut pehmusteet, tuskin ihan niin vakavaa loukkaantumista olisi tapahtunut.

F-liigalisenssiin kuuluu tiettyjen turvallisuuskriteerien täyttäminen. Turva-alueet ovat osa sitä, mutta monessakin liigahallissa ne näyttävät olevan aika vaatimattomat. Liigalisenssejä ei ole kuitenkaan miltään joukkueelta evätty niiden perusteella. Nurminen korosti, että yksittäisen tapauksen perusteella halleja ei voida vielä arvioida vaarallisiksi.

Ilta-Sanomat kärtti vastausta siihen, että miksi turvallisuuskulmiin ei ole puututtu tarpeeksi aiemmin.

– Jaa olisiko näihin voitu puuttua aiemmin? Jälkeenpäin asian pohtiminen ei tuo ratkaisua, mutta kun tällainen tilanne tulee eteen, niin aina se nostaa pintaan nämä pohdinnat, Nurminen vastasi.

Tapaus oli viikon sisään toinen, jossa pelaaja joutui lähtemään sairaalaan päävamman vuoksi. Avauskierroksella Nemo Sipilä sai kovan iskun päähänsä Juuso Aholan jalasta. Nurminen lupasi haastattelun lopussa, että liigaseurat käsittelevät turvallisuusasioita yhdessä ensi viikon alussa.

Lisää aiheesta:
Paljonko maksaisi lääkäri jokaiseen F-liigan otteluun? ”Ajankohta ja kesto vaikuttavat ratkaisevasti”
Pääkirjoitus: Salibandyssa turvallisuuskysymyksistä on tehty turhaan mielipideasioita
F-liigan toimitusjohtaja Ylelle: ”Urheilijoiden terveydestä täytyy pystyä huolehtimaan”