TPS:n voittomaalin iskenyt Noora Rantanen: ”Onhan tää nyt aivan sairaan hienoa”

TPS:n voittomaalin iski puolustaja Noora Rantanen. Kuva: Jarmo Koskela

TPS:n mesrtaruuden varmistaneen voittomaalin iski puolustaja Noora Rantanen. Kuva: Jarmo Koskela

TPS juhlii historiansa ensimmäistä salibandyn naisten Suomen mestaruutta. Ratkaisupelissä se kaatoi PSS:n Porvoossa 2-1 ja voitti tiukan finaalisarjan lukemin 4-3.

Ratkaisupeli oli joukkueiden välillä totutun tasainen. PSS oli johdossa kahden erän jälkeen, mutta TPS osui kahdesti päätöserän avauskympillä ja piti johtonsa loppuun saakka. Ratkaisumaaliksi jääneen osuman iski puolustaja Noora Rantanen ajassa 48.25.

– Siinä Sofia Leino pääsi maalin takaa kiertämään ja näki mut hienosti siinä maalin edessä ja pääsin sitten iskemään siitä vanhasta kulmasta, voittomaalin tekijä kertasi ”We Are The Championsin” soidessa taustalla.

Kumman tahansa voitto oli pelitapahtumiin nähden ansaittu. Pitkään näytti, että PSS vetää pelistä pidemmän korren, mutta kolmoserässä nähtiin parempi TPS.

– Jaksettiin tehdä töitä koko 60 minuuttia, eikä annettu periksi. Tällä kertaa työ palkitsi ja uskottiin meidän joukkueeseen, jonka kautta pelattiin siten miten me osataan. Nyt se palkitsi, Rantanen linjasi.

Itse sarja oli todella tiukka. Kaikki kolme viimeistä peliä ratkesivat maalin marginaalilla. Keskiviikkona TPS otti selkä seinää vasten jatkoaikavoiton Turussa ja lauantaina pelasi kypsän pelin tiukasti puolustaen, ja Noora Vuorelan huipputorjuntoihin nojaten.

– Oli tosi tiukka sarja, että pitää PSS:llekin nostaa hattua, että ei helpolla päästy todellakaan. Tällä kertaa se kääntyi meille.

Porvoon Aurorahalli oli pakkautunut äärimmilleen katsojista ja paikalla oli 540 silmäparia. Eikä voi puhua pelkästään katsojista, sillä sekä PSS:lla että TPS:lla oli omat faninsa paikan päällä. Fanit eivät pitäneet kynttilää vakan alla, vaan ottelu miteltiin suomalaisen salibandyn mittakaavassa todella kovassa huutomyrskyssä.

Kentällä se vaikutti jonkin verran.

– Ei kentällä sinänsä kuule mitään. Ei kuule joukkuekavereiden huutoja tai valmennuksen ohjeita. Pitää vain pelata vaistoilla ja tehdä itse päätöksiä. Kaikki äänet häviää tänne täysin, mutta hienoa että on faneja paikalla. Uskomattoman hienoa, että on meininkiä hallissa, Rantanen kiitteli runsaslukuista fanilaumaa.

Rantanen ja hänen siskonsa Laura Rantanen juhlivat nyt molemmat ensimmäistä Suomen mestaruuttaan aikuistasolla, ja perhe on tunnetusti ollut pitkään mukana TPS:n toiminnassa. TPS:lle se on seurana samalla ensimmäinen salibandyn Suomen mestaruus aikuistasolla.

Ensimmäisen Suomen mestaruuden merkitystä TPS:lle lienee vaikeaa arvioida suoraan 7. pelin jälkeen, mutta Rantanen kommentoi kypsästi.

– Onhan tää nyt aivan sairaan hienoa. Ollaan pitkään tästä haaveiltu ja nyt päästiin tähän tavoitteeseen mitä ollaan tavoiteltu pidemmän aikaa. Ihan uskomatonta.

– Onhan sillä suuri merkitys. Kyllä tämä tullaan varmasti muistamaan pitkään.