Juhlaotteluita Lempäälässä – Classic kunnioittaa kolmea seuralegendaa

Jussi Piha voitti urallaan seitsemän Suomen mestaruutta. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Jussi Piha voitti urallaan seitsemän Suomen mestaruutta. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Classic juhlistaa ensi vuoden alussa kolmen seuralegendan pelaajauraa.

Luvassa on kolme ottelua, joista kukin on omistettu yhdelle uransa päättäneelle Classic-legendalle. Pelaajat, joiden uria juhlistetaan, ovat Krister Savonen, Sanni Nieminen sekä Jussi Piha.

Krister Savonen -juhlaottelu
Classic – EräViikingit Pe 13.01.2023

Krister Savonen kertoi viime keväänä ikäviä uutisia, kun hän ilmoitti peliuransa päättymisestä toisen lyhyen ajan sisään kärsityn aivotärähdyksen seurauksena. Pelipaikkansa eliittiin kuulunut puolustaja edusti Classicia koko liigauransa ja pelasi seuran paidassa kymmenen kauden aikana kaikkiaan 249 ottelua (63+98).

Savonen voitti tamperelaisten riveissä viisi Suomen mestaruutta sekä kertaalleen hopeaa ja pronssia. Classicin lisäksi sveitsiläistä Wiler-Ersigeniä edustanut huippupakki pelasi Suomen maajoukkueessa 50 ottelua ja oli mukana voittamassa kahta maailmanmestaruutta vuosina 2016 ja 2018.

Sanni Nieminen -juhlaottelu
Classic – TPS La 18.02.2023

Sanni Niemisen mittava pelaajaura päättyi viime keväänä Classicin kärsittyä tiukan tappion pronssiottelussa EräViikingeille. Sekä hyökkääjänä että puolustajana esiintynyt Nieminen debytoi liigassa kaudella 2009-10 ja edusti Classicia kaikkiaan 11 kautta. Nieminen pelasi liigatasolla runkosarja ja pudotuspelit mukaan luettuina 263 ottelua ja viimeisteli niissä tehot 80+91=171.

Urallaan myös kauden Sveitsissä pelannut Nieminen voitti Classic-paidassa viisi Suomen mestaruutta ja kolme SM-hopeaa. Suomen maajoukkueessa hän esiintyi 64 kertaa (23+13) ja oli mukana neljissä MM-kisoissa, joista mukaan jäi kolme hopeaa ja yksi pronssi.

Jussi Piha -juhlaottelu
Classic – Indians La 25.02.2023

Classicin konkarihyökkääjä Jussi Pihan peliuran viimeinen kausi päättyi ikävällä tavalla ennen aikojaan loukkaantumisen myötä. Vuonna 2005 liigatasolla debytoinut Piha pelasi kuusi kautta Oilersin riveissä ennen siirtymistä Classiciin. Yli 15 vuotta kestäneen peliuran aikana hyökkääjä pelasi liigassa kaikkiaan 472 ottelua tehoin 139+365=504.

Piha voitti urallaan seitsemän Suomen mestaruutta, joista kuusi tuli Tampereella. Lisäksi palkintokaapista löytyy Classic-paidassa voitettu Champions Cupin mestaruus vuodelta 2019 sekä viisi Suomen Cupia. Suomen maajoukkueessa Piha pelasi 29 ottelua (5+12) ja voitti maailmanmestaruuden Prahassa 2018.