Oilers kiri lopussa, mutta KrP otti välieräsarjan toisen voiton: ”Viisi ensimmäistä erää olemme näköjään ihmetelleet”

Joonatan Kovanen maalasi kahdesti avauserässä. Kuva: Ari Arola

Nokian KrP lähti sunnuntai-illan välieräsarjan toiseen otatukseen 9-6-voitto takataskussaan perjantailta. Ensimmäisen kohtaamisen puheenaiheena toimi Rasmus Kainulaisen ulosajo, josta seurannut automaattinen pelikielto kumottiin sunnuntain puolella.

Tapiolan urheiluhalli täyttyi mukavasti jo ennen ottelua ja lopulliseksi yleisömääräksi kuulutettiin 1014 katsojaa. Täysi kotiyleisö muutamalla äänekkäällä vieraskatsojalla höystettynä ei kuitenkaan siivittänyt espoolaisia hyvään alkuun, sillä Joonatan Kovanen vei vieraat takatolpilta Mikko Laakson syötöstä johtoon jo ajassa 03:12.

Ottelu oli alussa valkopaitaisten vierailijoiden otteessa ja Kovanen iskikin jo illan toisensa takakulmaan reilun kuuden peliminuutin kohdalla Miska Mäkisen jakelusta. Ensimmäiselle erätauolle mentiin vieraiden 2-0 -johtolukemista. Hyvät maalintekotilanteet olivat ylipäätään melko vähissä, mutta vierailijat sai terävillä suorilla hyökkäyksillä niitä hitusen enemmän aikaan.

Toisen erän alkupuolella nähtiin vaiherikas ja aaltoileva vaihto, jonka loppuun Henri Johansson sai katkon aikaseksi Oilersin puolustuspään keskivaiheilla. Johansson teki riiston perään näyttävän vartaloharhautuksen ja viimeisteli tyylikkäästi oikeaan yläkulmaan. Maalin perään Nokian KrP otti jäähyn kentällä ollessa liikaa pelaajia, mutta mahdollisen tärkeän kavennusmaalin sijaan Kim Hyrkkönen kävi naulaamassa toisessa päässä alivoimalla näyttävällä laukauksella tilanteeksi 4-0 KrP:n hyväksi.

Ottelun puolenvälin krouvin tienoilla kotijoukkueen Lindforsit riistivät pallon keskialueella ja lähtivät vastahyökkäykseen. Veljeksistä Santeri jakoi pallon vasempaan laitaan Tuure Ailiolle, joka viimeisteli kotijoukkueen avausmaalin nopealla laukauksella kimmokkeen kautta etukulmaan. Vajaan kolmen minuutin kuluttua kavennuksesta KrP tuotti pitkän pallollisen hyökkäyksen, jonka päätteeksi Johansson löysi Hyrkkösen tolpilta, joka siirsi tilanteeksi 5-1 KrP:lle.

Ote alkoi ajoittain erässä olla Oilersilla, mutta Miro Tuomala vierailijoiden maalissa torjui useat maalinedushässäkät varmasti. Erän loppupuolella nähtiin vielä molempien joukkueiden ylivoimat ilman tulosta. Erityisesti Oilersin ylivoimaa vaivasi tietynlainen staattisuus ja puolivälierissä nähty terävyys loisti poissaolollaan. Tapiolan Urheilutalon lehtereillä jonkin verran mietitytti puolivälieräsarjassa liekehtineen Heikki Iiskolan puuttuminen ylivoimalta. Oilersin valmennus koitti herätellä kotijoukkuetta väliajoin ketjumuutoksilla, jossa esimerkiksi Rasmus Kainulainen ja Elias Pekari kävivät antamassa välivaihtoja.

Kolmanteen erään siirryttiin KrP:n 5-1-johdossa. Vajaa vartti ennen päätösvihellystä tarkassa vartioinnissa ollut Justus Kainulainen löysi Matias Veikkolan syötöstä etuyläkulmasta tilaa ja herätteli kotiyleisön toiveita noususta. Aggressiivisen kirivaihteen keskeytti kuitenkin Miska Mäkinen ajassa 51:11 yksilösuorituksella, jossa hän purjehti hyökkäyspäässä maalin takaa maalin eteen siirtämään johtolukemiksi 6-2.

Joonas Kaltiainen juoksi ensimmäisen kerran ulos maaliltaan 55 minuutin kohdilla. Ottelu oli virtaamassa selkeähköön KrP:n vierasvoittoon, kunnes Heikki Iiskola laukoi kaukolaukauksella 3-6-kavennuksen. 15 sekuntia myöhemmin Aaro Astala kavensi suoraan syötöstä Tuomas Iiskolan tiputuksesta 4-6, ja Markus Markkola toi poikkisyötön perään lyöntilaukauksella Oilersin maalin päähän vielä ajassa 59:26. Loppuhässäkän aikana Miro Tuomala piti vierailijoiden maalin puhtaana ja Joona Rantala varmisti Nokian KrP:n voiton loppulukemiksi 7-5.

Kovanen valittiin ottelussa KrP:n parhaana pelaajana.

– Tänään oli vauhdikas peli ja ottelussa mentiin aika lailla päästä päähän joka erässä. Lopussa taisimme vähän ruveta jännittämään ja tiukoillehan se lopulta meni. Onneksi kestettiin hyvin lopussa ja sitä kautta voitto kotiin. Sinällään ilman erikoistilannepelaamista vastustaja jäi vähän kehälle pyörimään, eikä onneksi päässyt ihan parhaille tekopaikoille. Voiton suurimpana avaimena taisi olla meidän tehokkuutemme, Kovanen arvioi.

Oilers-maalia vartioinut Kaltiainen ihmetteli joukkueen hidasta heräämistä.

– Viisi ensimmäistä erää olemme näköjään ihmetelleet, että ovatko nämä välierät oikeasti käynnissä. Tänään viimeisessä erässä käänsimme vaihdetta ja aloimme pelaamaan vahvuuksillamme, jonka kautta saimmekin muutaman maalin ja erityisesti vauhtia pelaamiseemme.

– Paljon härsimme omassa päässä ja se varmaan tänään ratkaisi pääosin. Katsotaan mihin riittää, jos saisimme kolmanteen peliin samanlaisen höngän päälle heti ottelun alusta asti. Vastustaja on maailmanluokan kääntöjoukkue ja tasapainoa on parannettava. Yritetään oppia tästä ja mennään eteenpäin, Kaltiainen sanoitti.

Kamppailussa nähtiin ajoittain kuumiakin tunteita kentän puolella, joka enteilee mielenkiintoista loppusarjaa. Ottelu oli pelillisessä mielessä pitkään Nokian KrP:n hallinnassa, mutta Oilersin loppuvaiheiden jo puolivälieräsarjasta tuttu suoraviivainen hyökkäyspeli alkoi lopussa tuottamaan tulosta, ja vaikeuksia vierailijoiden epävarmalle 5 vs 6 -pelaamiselle. Ottelun lopulliseksi ratkaisuksi muodostui vierailijoiden monipuolisempi pelaaminen hyökkäyspäässä ja terävämmät viimeistelyt.

Nokian KrP johtaa sarjaa voitoin 2-0 ja finaalipaikka aukeaa neljällä voitolla. Sarja jatkuu tiistaina Tampereen Raholassa.