Indians julkaisi tiedotteen HS:n olosuhdejutun jälkeen – ”Espoolaiset seurat tarvitset uuden palloiluhallin”

Indians korjasi Helsingin Sanomien artikkelin lausuntoja tiedotteessa. Kuva: Juhani Järvenpää

Indians korjasi Helsingin Sanomien artikkelin lausuntoja tiedotteessa. Kuva: Juhani Järvenpää

Westend Indians oli maanantaina julkaistun Helsingin Sanomien artikkelin perusteella melko tyytyväinen Espoon salibandyn olosuhdetilanteeseen.

Indians oli artikkelin perusteella ainoa miesten liigaseura, joka oli tyytyväinen omiin olosuhteisiinsa tällä hetkellä. Esport Oilers ja EräViikingit eivät taasen antaneet yhtä mairittelevaa kuvaa tilanteesta. Indians julkaisi kuitenkin vielä maanantaina tiedotteen, jossa toiminnanjohtaja Mika Leiponen sanoitti Espoon hallitilannetta ja Indiansin kantaa melko eri lailla:

Toisin kuin uutinen antaa ymmärtää, Westend Indians on erittäin huolissaan Espoon olosuhdetilanteesta.

Uutiseen haastateltu Mikko Pulkki on joukkueenjohtajana kommentoinnut asiaa tämän hetken näkökulmasta. Yhteistyömme Otahallin osalta on kiitettävällä tasolla ja pyrimme kehittämään seurayhteisöllemme tärkeitä olosuhteita jatkuvasti.

Huippu-urheilun tulevaisuuden kannalta on kuitenkin ehdottoman tärkeää, että Espooseen saadaan optimaaliset olosuhteet. Niin jalkapallon kuin salibandyn osalta. Olen ottanut asiaan vahvasti kantaa mm. Länsiväylän haastattelussa.

Espoolaiset seurat tarvitset uuden palloiluhallin, nykyiset olosuhteet eivät palvele tulevaisuutta. Fakta on, että laadukkailla olosuhteilla on ratkaiseva merkitys jotta espoolaisille voidaan järjestää viihdyttäviä tapahtumia ja huippu-urheilujoukkueet voivat toimia. Hyvänä esimerkkinä toimii tällä hetkellä Tampere, joka on uusien olosuhteiden myötä profiloitunut monen mielestä Suomen tapahtumapääkaupungiksi.

Ymmärrämme, että kyseessä on merkittävä taloudellinen päätös, mutta toisaalta tätä on odotettu vuosikymmeniä ja myöskään vaihtoehtoja ei ole ehdotettu. On vaikea nähdä, että tilanne lähitulevaisuudessa olisi merkittävästi otollisempi hallin rakennuttamiseen. Mikäli suunniteltua ei pystytä toteuttamaan, tulee kaupungin aktiivisesti ja viipymättä etsiä vaihtoehtoiset mallit hallin toteutukselle.

Odotamme edelleen, että Espoon kaupunki toteuttaa hallin yhteistyössä seurojen kanssa.

Aiheesta lisää myöhemmin tällä viikolla.