Top5: Miesten F-liigan parhaat puolustajat kaudella 2023-24

Miska Mäkinen esittelee ajoittain myös tanssitaitojaan. Kuva: Esa Takalo

Miska Mäkinen esittelee ajoittain myös tanssitaitojaan. Kuva: Esa Takalo

Miesten F-liigakausi alkaa perjantaina 15.9. Arvioimme sarjan parhaat puolustajat.

5. Nico Jonaeson, KrP
Jonaeson, 29, ei ole missään nimessä perinteinen puolustaja. Taitava ja pallovarma pelaaja on edelleen vahvuuksiltaan enemmän hyökkääjä, mutta on löytänyt punaisen langan myös pakkina pikku hiljaa. Ihan syystä hyväjalkaisen Jonaesonin alaspäin pelaamista ja riskialttiita kikkoja voi kyseenalaistaa, mutta moderniin salibandyyn Jonaesonin tyylisillä pelaajilla on myös selkeä tilaus. Varsinkin jos ja kun haetaan nopeita tilanteenvaihtoja. Teki viime kaudella tehot 24+29 kaikkiaan 46 otteluun.

4. Joel Lahti, Happee
Lahti, 28, on listan ainoa joka ei pelannut liigassa viime kaudella. Keskisuomalainen on ollut Happeessa vuosia niin sanotusti puolustuspelin sankari ja peittopelin mestari. Ennen Sveitsiin lähtöä Lahti pelasi pisteiden valossa vahvan runkosarjakauden nakuttaen 28 pojoa 26 peliin. Lahdelta ei kannata kuitenkaan ihan liikoja odotella pisteiden suhteen, eikä se ole hänen pelissään olennaisin seikka. Varmasti liigan parhaita puolustuspään pelaajia kaudella 2023-24.

3. Olli Laine, TPS
Laine, 27, teki hiukan yllättävän läpimurron viime kaudella. Periaatteessa fyysisellä Laineella on ollut ominaisuuksia jatkuvasti parempaan, mutta suuria kehitysaskelia ei nähty ennen viime kautta. Laine pelasi loistavasti molempiin suuntiin ja paransi varsinkin hyökkäysalueen peliään. 21+35 on 49 peliin komea saldo puolustajalle. Ei ole edelleen mikään mailavirtuoosi, mutta on löytänyt oikeanlaisen rauhan sekä rytmin pelata pallon kanssa, ja se on tuonut kokonaisvaltaisuutta pelaamiseen. Puolustuspelissä fyysinen Laine on ikävä vastustaja ja voittaa paljon kaksinkamppailuita.

2. Miska Mäkinen, Nokian KrP
Mäkinen, 26, sai alleen ehjän kevätkauden puolustajana ja jälki oli heti erinomaista. Mäkisen pallollinen peli on jopa sarjan parasta kaikista puolustajista, vaikka hän ei ole erityisen uhkaava laukoja. Pallon kanssa pelin rytmittäminen, tempokuljetukset ja ylipäänsä hyvä pelikäsitys tekevät ex-hyökkääjästä loistavan ykkösketjun puolustajan. Puolustuspeli voisi Mäkisenkin kohdalla olla parempaa, mutta aivan ensimmäisistä puolustajavuosista sekin sektori on kehittynyt.

1. Jere Niemelä, TPS
TPS-puolustus on vahva, mutta Niemelän, 22, rooli myös hyökkäyspelissä on erittäin merkittävä. Jotain kertoo sekin, että rightin pommittaja iski 20 maalia runkosarjassa. Niemelällä toki osa tehokkuudesta selittyy ylivoimapelaamisella. Joka tapauksessa pitkä, nopea ja taitava Niemelä on hiipinyt kohti liigan kärkeä pakkiosastolla. Myös hänen kohdallaan nähdään ajoittain vielä riskaabelia pelaamista molempiin suuntiin. TPS:n hyökkäys heikkeni ja Niemelän rooli tulee kasvamaan myös hyökkäyspäässä. Niemelä on isokokoisena ja ulottuvana pelaajana hyvä riistämään ja kamppailemaan. Viime kauden tehot 27+25 yhteensä 41 peliin voivat mennä rikki ensi kaudella.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen