Viikon kysymys: Pitäisikö miesten liigan runkosarjan ottelumäärää vähentää?

Onko 33 runkosarjan peliä liikaa? Kuva: Juha Käenmäki

Onko 33 runkosarjan peliä liikaa? Kuva: Juha Käenmäki

Miesten F-liigassa pelataan nyt toista kautta 33 ottelun runkosarjaa. Jo viime kaudella tuli esille, että 33 ottelun runkosarja on erittäin haasteellinen kokeneille, työssäkäyville ja perheellisille pelaajille.

Viime viikon pääkirjoituksessa ja KalloCastissa oli aiheesta mielipiteitä. Yhtenä ehdotuksena on, että pelattaisiin 2 x 11 ottelua ja päälle viiden ottelun ylempi ja alempi loppusarja. Näin ollen otteluita tulisi yhteensä 27, mikä olisi lähempänä vanhaa 26 ottelun runkosarjaa.

Oli mielipide mikä tahansa, tässä on hyvä heittää ideoita siitä, mikä voisi olla kaikkein toimivin tapa pelata. On hyvä muistaa sekin, että nykyisellä systeemillä on pelattu vasta hyvin lyhyt aika toistaiseksi.

Joka tapauksessa ainakaan Pääkallon tiedossa ei ole, että joukkuemääriä oltaisiin lisäämässä tai vähentämässä nykyisestä 12 joukkueesta.

Viikon kysymys: Pitäisikö miesten liigan runkosarjan ottelumäärää vähentää?