Pääkallo.fi

MM-kisat 2018 Prahassa 1.-9.12.

Viestejä
712
Ainakin tämä Lastikan tilanne vastaa omia kokemuksia eli jos tulet uutena mukaan joukkueeseen kolmosketju helposti se rooli.
 
Viestejä
28
Sen ovat kaikki nähneet, että Suomen hyökkäyspeli on tökkinyt kaikkien muiden paitsi Classic-kentällisen kanssa. Balanssia, "ajolinjoja" ja yhteistä soljumista ei ole löytynyt. Edellisissä kisoissa oli muistaakseni vähän samaa ongelmaa hyökkäyspelin kanssa.

Tästä johtuen minä en ymmärrä yhtä asiaa. Seurakentällinen näyttää toimivan yhteisten kokemusten perusteella tiukassa paikassa parhaiten. Vaikkei nyt seurakentällisiä valittaisikaan enempää maajoukkueeseen, niin miksi näitä yhteisiä kokemuksia ei kerrytetä pitkin KAHDEN VUODEN kisaperiodia maaottelutapahtumissa? Tätä minä en oo koskaan ymmärtäny. Joukkueen valinta jätetään niin myöhään ja sitten ollaan mm-kisoissa, että: "no nyt kokeillaan ja pyöritellään kentällisiä, että mikä saatais parhaiten toimimaan". Ja jos joku heittää tähän kuormituskortin, niin voi kuormaa jakaa vaihtamalla kerralla koko ketjunkin, eikä yksittäisiä pelaajia.

Sitten lopuksi, Lastikkaa käy sääliksi. Huippupelaaja ja huippukuntoinen hyökkääjä jää tämänhetkisessä kentällisessä aivan liian vähälle palloajalle. Kivilehto ja Kohonen (alussa Väänänen) hierovat valtaosan ajasta ja pallo ei löydä hyökkääjille. Tuon kentän oman pään pallotonta peliä kuvastavat Saksan lukuisat tekopaikat.
 
Viestejä
218
Siellähän juuri oikeat miehet pelaamassa Suomen joukkueessa he he hee😁😁😁! Mahtavaa Suomi!!!🇫🇮🇫🇮🇫🇮
 
Viestejä
94
Prahassa rikottiin 22 vuotta vanha MM-kisojen yksittäisen ottelun yleisöennätys, kun Sveitsi ja Tshekki kohtasivat pronssiottelussa. Kolmannen sijan nappasi Sveitsi.
Ja finaalissa rikottiin ennätys heti perään. Koko kisojen ennätys meni murskaksi valtavalla erolla. Kaikkien kuultujen kommenttien perusteella myös hyvin järjestetyt skabat.

Ei muuta kuin näiden näyttöjen perusteella Tshekki on ehdottomasti kisajärjestäjän paikan ansainnut jatkossakin. Praha tietysti myös kisaturisteille loistava kaupunki kaikin puolin.
 
Viestejä
712
Aloin miettimään tuotakin pistepörssiä ja osa kotiin jääneistäkin Suomen pelaajista olisi tuonne voinut yltää oikein peluutettuna. Nyt katsoin salibandyliigan top 10 pelaajista vain neljä pääsi kisoihin ja niistäkin vain yksi oli top viidessä eli piilokortteja voisi vieläkin löytyä maajoukkueeseen, jos tarvetta tulee.
 
Viestejä
470
Varmaan erilaisella joukkueen kokoamisella olisi saavutettu parempia sijoituksia suomalaisillekin pistepörssissä.

Suomen tavoite oli voittaa maailmanmestaruus ja se näkyi pelaajavalinnoissa sekä pelitavassa. Jos kyse olisi ollut välikisoista, kuten joissakin yhteyksissä annettiin ymmärtää, niin silloin olisi mukaan otettu enemmän potentiaalisia tulevien kisojen pelaajia. En muutenkaan ymmärrä puhetta välikisoista, koska näin vähän harrastetussa lajissa oletusarvoisesti ollaan aina finaalissa ja pelataan mestaruudesta. Tietenkin pelillisenä pitkän ajan tavoitteena on, että Suomi lähtee suosikkina kisoihin ja Ruotsi hoitaa kyykkimisen, siihen on vielä matkaa.
 
Viestejä
712
Nyt ainakin kolmosketju oli heikko ja sen osasi odottaa, kun Kailiala pääsi ei kuitenkaan niin hyvässä vireessä ja toisaalta Mika Kohosellakin nyt jo kaksi finaalia vähin peliajoin olisiko vielä vähän pienentynyt tähän finaaliin. Eli jotain muutoksia olisin nähnyt. Kovia pelaajia liigassakin heille tulee vastaan, kun potentiaalia jäi joukkueen ulkopuolelle ehkä jopa kovempia kuin he. Managerina tulisiko halvemmaksi ottaa näitä maajoukkueen ulkopuolisia, kun ei tuosta statuksesta tarvitsisi maksaa, toisaalta löytyykö sponsori paremmin maailmanmestareille. Nyt ErVin pelissä näkee onko Mika Moilanen parempi tuossa ketjussa kuin Kailiala.
 
Viestejä
712
Joku taisi epäillä Mika Kohosta kotikisoihin mitä en usko, mutta nyt hyökkääjänä ja pakkina kokeillut vähällä peliajalla finaalissa niin maalivahti sitten, mutta kestäisikö paikat ym.?
 
Viestejä
20
Kisat ovat päättyneet ja Suomi on maailmanmestari. Onnea Suomi! Toivottavasti liitto osaa hyödyntää tämän hetken momentumin oikein (...tuskin... ;). Pelaaja-arviot on annettu kisoista ja sellaista pohdin tässä niitä lukiessani, että oikeastaan Classic-kentän pelaajat ovat vertailukelpoisia tässä arvioissa. Kaikkia muita ketjuja vaihdeltiin, käänneltiin, lepuutettiin ja muutettiin kesken peliä, joten tasaisesta viisikko suorittamisesta ja yksilöiden parhaimmasta suorituksesta yksittäisissä peleissä ei mielestäni saatu selkeää näyttöä kisoissa. Lastikka ja Pylsy soputuivat muista kentistä parhaiten tähän vaihteluun. Olisi Nykyltä mielenkiintoista kuulla oliko tämä sillisalaatti-pelitapa taktiikkaa vai mitä? Lopputulos oli kuitenkin mestaruus, joten hyvä niin.

Mitä pohdin tässä ja nyt enemmän, niin Pääkallon väki voisi tuoda täällä julki seuraavan asian: Miten Suomen eri kaupungit ovat muistaneet maailmanmestareita - tai liitto - hyvästä suorituksesta eli harvinaisesta maailmanmestaruudesta. Liiton palkitsemisjärjestelmä lienee salainen, mutta ainakin tähän mennessä on selvinnyt ainakin paikallislehdistä, että Tampere olisi antamassa 8000e jokaiselle pelaajalle ja Jyväskylä 1500e jokaiselle pelaajalle. Muiden kaupunkien palkitsemis muistamisesta en ole löytänyt vielä tietoa, mutta tuskin kukaan mitään tonttia saa ;) mutta jo kahden kaupungin välinen tarkastelu tuo esiin pohdinnan eriarvoistamisesta lajia kohtaan eri kaupunkien välillä (vai kaupungin rikkauden?). Mielenkiintoista olisi myös kuulla, onko joku pelaaja saanut kaupungilta vain lämmintä kättä (tai joulukortin) maailmanmestaruudesta ;)

Kuitenkin jos pohdin sohvanpohjalta asiaa.... niin mielestäni joukkueurheilun tulevaisuuden kannalta ja lajin eteen päin viemisen/kehittämisen kannalta tällainen poikkeuksellinen/harvinainen palkitsemisjärjestelmät olisi mielestäni hyvä olla kutakuinkin samanlaiset joka kaupungissa (joukkueurheilussa), ettei kaikki juniorit tulevaisuudessa yritä muuttaa Tampereelle ja pyrkiä Classiciin :)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös