Pääkallo.fi

Naisten liiga 2020-21

Viestejä
66
Tässä hieman sekava teos kuvaamaan naisten liigan ristiin pelaamista. Vihreä nuoli osoittaa joukkuetta, jonka toinen joukkue on onnistunut voittamaan molemmissa kohtaamisissa. Sininen nuoli osoittaa yhtä voitettua kohtaamista. Musta kaksipuolinen nuoli osoittaa molempien joukkueiden voittoa kahdessa ensimmäisessä pelissä.

Tällä hetkellä naisten liiga on erittäin mielenkiintoinen ja yllätyksellinen. Pelit ovat menneet aivan ristiin, ja sijoitukset vaihtelevat jokaisen pelin jälkeen. Tämä sarjauudistus ja heittopussien poistaminen on parasta, mitä naissalibandylle on tapahtunut hetkeen. Toivottavasti sarja jatkuu tällaisena mahdollisimman pitkään ja pelit saataisiin pelattua mestaruuteen asti. Tämä on urheilua parhaillaan!

Pelit ristiin.png
 
Viestejä
66
Lisätään nyt vielä toinen kuvaus peleistä, tässähän taas innostuu värkkäämään Exceliä. Vihreä väri ilmoittaa täyden 3 pisteen voiton, vaaleampi vihreä on voitto joko jatkoajalla tai rankkareilla. Punainen väri on tyly tappio ja vaaleanpunainen tappio jatkoilla tai rankkareilla. Taulukosta voi tarkastaa joukkueen tuloksia seuraamalla saraketta oikealle.

Edellä mainitsemani ristiin pelaamisen lisäksi sarjassa on muutamia huomion arvoisia tapahtumia. Pisin voittoputki on vain 3 ottelua, mihin on tässä vaiheessa kautta pystynyt kärkinelikko. Pudotuspelejä silmällä pitäen peräkkäisten otteluiden voittaminen on elintärkeää.

Toinen nostettu asia on "back to back"-kierros, eli ottelut 7 ja 8. Näissä otteluissa jokainen joukkue kohtasi vastustajansa kaksi kertaa putkeen. Tällä kahden pelin kierroksella jokainen joukkue otti yhden voiton ja tappion. Ovatko ensimmäisessä pelissä hävinneet joukkueet maksaneet kalavelkoja, vaiko voittaneet joukkueet suoristaneet selkänsä?

Runkosarjaa on nyt pelattu puolet. Kärkinelikko mahtuu 1 pisteen sisään (22, 21, 21, 21), Classic (16p), TPS (14p) ja Koovee (13p) nahisevat myös tasaisissa pisteissä. Ervi yskii perässä seitsemällä pisteellä. Tässä vaiheessa saa oikeasti pelata, mikäli mielii kärkisijoille. Jännittävä taistelu käydään myös peräpäässä, mitkä joukkueet pääsevät myllyttämään B-liigaa pudotuspelikarsinnoissa.

Pelit tuloksellisesti.png
 
Viestejä
24
Kyllä on varomatonta mailankäyttöä, kun mailan lapa nousee kasvojen tasolle. Varmasti oli vahinko, mutta silti ei hyväksyttävää. Säbämaila ei ole vieläkään golfiin tarkoitettu....
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
135
Jaahas, mitä ilmeisimmin tämä Pakarisen kahden kädet kirvesisku vastustajan naamaan ei kurinpidon mielestä ollutkaan tarpeeksi iso rike antamaan (lisä)ottelurangaistusta.

Tilanne nähtävissä n: 1:00:30 -> F-liiga - Kausi 2020 - Jakso 304 - FBC Loisto - Koovee, naiset Fanikamera 6.11
Ilman Loisto-laseja tai antipatiaa Loistoa kohtaan, kyseessä voidaan katsoa olleen puhdas vahinko; Pakarinen on tilanteessa maalipaikassa, Kooveen puolustaja roikkuu ja rikkoo. Yrittäessään riuhtaista itseään irti, Pakarisen maila osuu toista Kooveen pelaajaa, joka juoksee epäonnekseen tilanteeseen Pakarisen selkä puolelta. Tahallisuutta tai tarkoitushakuisuutta tilanteessa on vaikea nähdä, ja sen myötä aika kova linjaus olisi pelikieltoa tuosta jakaa.

Ja kyllä, pelaaja on vastuussa mailastaan oli tilanne millainen tahansa - tältä osin 5+20min oli tilanteessa täysin oikea tuomio. Eikä tämä ole mielestäni mitenkään ainutkertainen tilanne - onhan näitä mailan osumisia kasvoihin nähty muulloinkin - yleisempi tilanne lienee se, että laukauksen saatossa maila osuu puolustavaa pelaajaa kasvoille. En muista onko niistä pelikieltoja jaettu - tuskin - mutta 5min jäähyjä ainakin.
 
Viestejä
1,004
Yleensä näistä on annettu jokin lisärangaistus, koska pelaaja on aina vastuussa mailastaan riippumatta motiivista, vahingosta tai onnesta. Toki olisihan se ollut mukava lukea kurinpitäjän perustelut tästä tapauksesta.
Vaikea saada kurinpitäjän perustelua, kun tapaus ei ikinä sinne asti edennyt :) Toki videotuomarikin voisi perustella, mutta en muista hirveän montaa pelikieltoa ns. vahinkokorkeasta eli ihan linjassa mennään tämän tuomion osalta.

 
Viestejä
135
Menipäs.

"Alkavalla kaudella ei pääsarjoissa eli tänään alkavassa Divarissa sekä miesten Salibandyliigassa ja naisten Salibandyliigassa enää erotella punaisia kortteja PR3-, PR2- ja PR1-rangaistuksiksi ottelussa. Pelirangaistukset merkitään pöytäkirjaan PR0-koodilla. Jokainen pelirangaistus etenee sen sijaan automaattisesti kurinpitokäsittelyyn, jossa määritellään mikä pelirangaistus on kyseessä."

Näkee taas liigan heikon viestinnän, kun tarkoittivat sitä että "kurinpitokäsittelyn jälkeen ei annettu lisärangaistusta / lisäseuraamuksia"
Tässä on Reijalla mennyt nyt hieman käsitteet sekaisin - jos pilkkua haluaa viilata, niin...

Kurinpitoprosessin ensimmäisessä vaiheessa tilanne menee videotuomarin käsiteltäväksi. Videotuomari (Rainer Ehro) tekee päätöksen siitä, siirtääkö hän tilanteen pääsarjojen kurinpitäjälle (Jussi Wahe). Kurinpitäjä voi määrätä rangaistuksen, tai tarvittaessa siirtää tilanteen Salibandyliiton kilpailu- ja kurinpitoryhmälle, kuten teki OLS:n Wikstedtin tapauksessa.

Pakarisen tapauksessa videotuomarin päätös oli: " Pääsarjojen videotuomari on päättänyt, että ottelussa FBC Loisto–Koovee tuomittu pelirangaistus ei etene kurinpitäjän käsittelyyn."
 

#51

Viestejä
21
Minkä takia ei voida tehdä otsikossa tai pikkukuvassa selväksi että kyse naisten liigasta? Itse luulin että tps saa miehiin vahvistuksia. Täysin naurettavaa ajaa "tasa-arvoa" tässä asiassa. On olemassa naisten fliiga ja fliiga jos minulta kysytään. Missä muussa lajissa yhdistetään miehet ja naiset näin? Toimisiko jääkiekossa? Tämä jarruttaa lajin kehitystä, joka on fakta.
 
Viestejä
1
Olen samaa mieltä, että otsikoissa pitäisi olla maininta koskeeko miesten vai naisten liigaa. Itseäni kiinnostaa vain naisten liiga ja usein lukee "turhaan" juttuja. Varsinkin kun pääkallon jutut useimmin koskee miesten liigaa. Nice-salibandy voisi laittaa myös omat sivut ja keskustelupalstan! Hienoa kun ovat tehneet podcastejä vain naisten liigasta, kiitos!
 
Viestejä
112
Aika epätoivoista YLE 1 urheilun tehdä juttu ervistä, kun ei peli kulje - eikö naisten salibandystä löydy mitään parempaa uutisointia?
 
Viestejä
66
Jos ei Pro-TPS pelin tapahtumista jaeta kakkua, on kurinpito täysi vitsi. Järkyttävää toimintaa ja vastustajan kunnioittaminen täysin kateissa.
 
Viestejä
384
Aika epätoivoista YLE 1 urheilun tehdä juttu ervistä, kun ei peli kulje - eikö naisten salibandystä löydy mitään parempaa uutisointia?
Epätoivoista oli Naavan esitys jossa kertoi kuinka seurajohto määritteli toimenpiteet, mutta valmennus ei toteuttanut niitä ja sai kenkää. Naavahan ei taas ole tehnyt mitään väärää.
 
Viestejä
66
Mitä tarkalleen ottaen tapahtui?

EDIT: tarkistin tilanteen Ruutu-lähetyksestä, mutta itse en ainakaan saanut selvää mitä siinä oikein tapahtui.
TPS:n pelaaja astuu tarkoituksella Pron pelaajan nilkan päälle ja työntää selän puolelta. Nilkka taittuu tilanteessa erittäin ilkeän näköisesti ja ilmeisesti sattui kovaa, huuto oli ainakin korvia hivelevä. Tilanteen törkeys korostuu, kun teko oli täysin tarkoituksellinen.
 
Viestejä
66
Ei ainakaan kovin pahasti näyttänyt käyneen, kun Tuokkola oli seuraavana päivänä kokoonpanossa.
Voihan se silti sattua kovaa, vaikka pysyvää tai pidempiaikaista vammaa tilanteesta ei syntyisikään. Sattuuhan se avokämmenkin kasvoihin, vaikka hetken päästä se helpottaa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös