Liigat

Päävalmentaja Laurikainen trilleristä: ”Huikea fiilis oli siinä viiden minuutin alivoimalla”

30.03.
2018
Liigat

Mikko Laurikainen johdatti joukkonsa ensi kertaa Salibandyliigan välieriin. Kuva: Iiro Karesniemi

Westend Indians teki perjantaina seurahistoriaa selvittämällä tiensä miesten Salibandyliigan välieriin Energia Areenalla pelatussa puolivälierien seitsemännessä kohtaamisessa. Ervi kaatui Santeri Toropaisen jatkoaikamaalilla lukemin 4-3.

Persoonallinen Indians-luotsi Mikko Laurikainen vaikutti olevan vielä sangen jännittynyt taistelun tauottua.

Kaksi ensimmäistä erää nähtiin aika varovaista peliä?

– Oli joo. Siinä näkyi se, että kumpikaan ei hirveitä riskejä ottanut missään vaiheessa. Kuitenkin pyrittin vähän hyökkäämään, eikä se ollut pelkästään omassa kenttäpäädyssä pallon pitämistä. Oli tämä varmaan tasollisesti paras peli kuitenkin mitä tässä sarjassa oli, Laurikainen pohti Energia Areenan yläparvella.

Pallollinen peli oli Indiansin hallussa läpi ottelun. ErVi kuitenki rokotti vähäisistä paikoistaan kolmesti toisessa erässä. Se ei kuitenkaan hätkäyttänyt espoolaisleirissä.

– Kyllä se vähän mietitytti, mutta toisaalta mietittiin, että kyllä tämä tästä kääntyy, kun paikkoja kerran oli. ErVi oli kyllä omissa maalipaikoissaan tehokas. Uskomaton ryhmä tuossa meillä siinä mielessä, että aiemmissakin peleissä noustu hyvin mukaan peliin. Molempien sarjan jatkoaikojen alussa on ollut aika luottavainen fiilis, Laurikainen vakuutti.

Indians pelasi erityisen vahvasti kolmannessa erässä, jossa se kuroi ErVin johdon kiinni erilaista vastoinkäymisistä huolimatta. Valmentajan viesti toisella erätauolla oli selkeä.

– Sanoin vaan, että pikkuisen aktivoidaan peliä, eikä enää takaisin päin syötellä, vaan mennään aina ylöspäin. Se oli se ydinviesti. Yritettiin sitä kautta saada vielä vähän lisää niitä maalipaikkoja.

Yksi Indiansin vastoinkäymisistä oli Joonas Föhrin maali, joka hylättiin, vaikka mies oli maalivahdin alueen ulkopuolella laittaessaan pallon pussiin. Indians sai kuitenkin myöhemmin kaksi perättäistä ylivoimaa, ja osui niiden aikana kahdesti. Viimeisellä kympillä napattu viiden minuutin jäähy kääntyi lopulta espoolaisten eduksi, sillä joukkue maalasi 3-3-tasoituksen alivoimalla.

Teitte maalin kolmannen erän alkuun ja se hylättiin…

– En jaksa sanoa tuomareista enää yhtään mitään, mutta olihan se ihan selvä maali. Eihän sen suhteen ollut kahta sanaa, Laurikainen keskeytti ennen varsinaista kysymystä.

Indiansin pääluotsi viittasi torjuntareaktiollaan oletettavasti kuudennen ottelun jälkeisiin lausuntoihinsa, jotka päätyivät Helsingin Sanomien artikkeliin.

Itse kysymys olisi päättynyt kutakuinkin näin:

Maalin hylkäys antoi teille ilmeisesti lisäbuustia?

– Totta kai antoi. Tilanne oli sitten se, että pitää tehdä neljä maalia, että päästään tasoihin. Siihen ylivoimalla saatiin pari maalia. Huikea fiilis oli siinä viiden minuutin alivoimalla. Otettiin siinä myös vähän tietoisia riskejä ja ajatus oli, että kun saadaan pallo, niin yritetään tehdä maali, eikä yritetty vain käyttää aikaa pois kellosta. Se onnistui, Laurikainen suitsutti omiaan.

Jotain Indiansin venymiskyvystä kertoo sekin, että joukkue nappasi kaikki neljä voittoaan maalin marginaalilla. Ensimmäisen voiton ratkaisumaali syntyi ajassa 58.24, toisen jatkoajalla ajassa 63.23, kolmannen rankkarista ajassa 57.41 ja viimeisessä ottelussa jatkoaikaratkaisu syntyi ajassa 61.59.

ErVi voitti kaksi otteluistaan kahden maalin erotuksella ja kolmas ottelu meni helsinkiläisille lukemin 11-4. Voisi todeta, että ottelusarjasta ei enää paljon tiukempaa saa.

– Ei paljon tiukemmaksi voi tosiaan mennä. Rankkareille jos olisi mennyt, niin se nyt tietenkin. Tasainen sarjahan tämä oli ja pienet marginaalit ratkaisi. Siinä mielessä poikkeuksellinen sarja, että sitä ErVin 11-4-voittoa laskematta ei oikein nähty ehjiä kuusikymppisiä. Pelinhallinta vaihteli ihan älyttömästi erästä toiseen. En ole ennen ollut tällaisessa mukana.

No, se teki sarjasta viihdyttävän katsoa.

– Sanoinkin tuossa jo aiemmin, että varmasti tosi viihdyttävä sarja oli.

Indiansin seuraava haaste on kivenkova. Välieräsarja runkosarjan voittanutta Classicia vastaan alkaa ensi tiistaina Tampereella.

– Se on henkisesti meille helpompi sarja lähteä pelaamaan. Vaikka sarjasijoitukset oli mitä tahansa, niin kyllä me itse oltiin sitä mieltä, että pystytään tämä sarja voittamaan ihan omalla peruspelaamisella, eikä tarvitse mitään erikoista tehdä sen suhteen.

– Uskon, että siitäkin tulee hyvä sarja. Tiistaina alkaa ja kiva lähteä katsomaan miten käy. Meillä on vähän parempi pelituntuma, sillä Classic on huilannut melko kauan tässä välissä, Laurikainen arvioi.

Joukkueen ykköspelaajiin kuuluva Aaro Astala oli sivussa koko puolivälieräsarjan ajan. Miehen loukkaantumistilanteesta ei ole tihkunut minkäänlaista tietoa tähän mennessä.

Onko odotettavissa, että Astala nähdään kentällä välierissä?

– On se täysin mahdollista, että hän pelaa välierissä, tyytyväisen oloinen päävalmentaja päätti.

Juhani Järvenpään ottelukuvat
Iiro Karesniemen ottelukuvat

Lue myös:
31 vuoden putki katkesi! Toropainen laukoi Indiansin jatkoajalla välieriin
Hanakasti laukonut Toropainen nousi jatkoaikasankariksi: ”Oli ehdottomasti halu ratkaista”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen