Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Salibandykausi alkaa pääsarjoissa – näin sinä voit osallistua

19.09.
2020
Pääkirjoitus

Kausi alkaa viikonloppuna ja pääkirjoituksessa kannustetaan myös lukijoita osallistumaan. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Salibandykausi käynnistyy viikonloppuna pääsarjojen osalta. Miesten Divari sekä naisten F-liiga käynnistyvät jo lauantaina ja miesten liiga sunnuntaina.

Ennakkopaketointien lisäksi kerrottakoon muistutuksena viime kaudella lanseerattu Viikkolehti-konsepti, johon kerätään aina sen viikkonumeron uutiset yhteen läjään. Lehti tulee pitämään sisällään ainakin pääkirjoituksen, viikon kysymyksen, viikonloppuvisan, viikon top5:n, viikon otteluohjelman, viikon koosteet ja tulokset, viikottaiset podcastit (pääosin KalloCast), syntymäpäivähaastatteluita sekä mahdollisesti uusia videosisältöjä.

Toivomme muutamilta osin osallistumista myös lukijoilta. Viime keväänä Pääkallossa julkaistiin muutamia mielipidepalstan kirjoituksia. Palsta on edelleen avoin ja sana on vapaa. Keväinen mainoslause pitää edelleen kutinsa:

”Mielipide- ja palautepalstalla julkaistaan lukijoiden tai laji-ihmisten vapaamuotoisia kirjoituksia. Kirjoituksen voi lähettää osoitteeseen vihjeet@paakallo.fi tai muulla tavoin. Vaikkapa tekstiviestitse jos siltä tuntuu. Älä siis epäröi ottaa yhteyttä. Muokkaamme sekä kuratoimme kirjoitusasuja ja -muotoja tarpeen mukaan.”

Toisena asiana nostaisin keväällä lanseeratut sosiaaliset otteluraportit joissa foorumiraporteista, sosiaalisen median kommenteista sekä ottelun eri videoista rakennettiin yhteisraportteja. Raportteja voi nyt kauden alkaessa kirjoittaa foorumille ja niitä pyritään kokoamaan kierrostasolla yhteen eri otteluista.

Lisäyksenä viime kauteen on toiveena, että lukijat eli paikoin pelien katsojat tekisivät myös niin kutsuttuja Pääkallotodistuksia, joita on nähty arvokisoissa ja liigan arvopeleissä. Olisi mielenkiintoista nähdä pelaaja-arvioita asteikolla 1-5 ja lupaamme sisällyttää näitä myös sosiaalisiin otteluraportteihin, jos ne on tosissaan tehtyjä. Esimerkkiraportin näet täältä, mutta lukijoiden versioissa riittää vähempikin tekstimäärä.

Tämä kirjoitus on siis enemmänkin muistutus siitä, että kausi alkaa, mutta myös siitä, että tavan salibandyseuraajat voivat levittää lajisanomaa. Toisekseen koronaviruksen vuoksi pelien seuraaminen voi olla monille aiempaa hankalampaa, ja paikan päältä sekä lähetysten kautta tehdyt raportit ovat hyvä lisä. Kolmanneksi pitää vielä nostaa tulospalvelun mahdolliset haasteet. Sen vuoksi sosiaaliseen mediaan ja keskustelufoorumille kirjoitetut kommentit ovat monesti tärkeämpiä kuin moni itse ymmärtää.

Viimeiseksi pitää toki mainita se, että Pääkallo ei tulevallakaan kaudella tulee tuottamaan kovin montaa otteluraporttia ennen ratkaisupelejä, vaan keskittyy laajempiin kokonaisuuksiin. Tämän vuoksi reaktiivisessa raportoinnissa kaikki sisältöjä on verrattaen tarpeellista.

Naisten liigan ottelukeskustelut
Miesten liigan ottelukeskustelut
Miesten Divarin ottelukeskustelut

Sosiaalisen otteluraportoinnin ohje

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen