Pääkallon joulukalenterissa julkaistaan 24 juttua erilaisista salibandyaiheista.
Luukusta 22 tulee esiin aihe joka koskettaa miesten liigan runkosarjan ottelumäärää ja sen kehitystä vuosien varrella. 22 ottelun runkosarja on ollut miesten liigan runkosarjassa toiseksi yleisin historian saatossa.
Miesten liigatasollakin huomattavasti useammin on pelattu kaksinkertainen kuin kolminkertainen runkosarja. Historian ensimmäisellä SM-sarjakaudella 1986-87 pelattiin kaksinkertainen 18 ottelun runkosarja. Seuraavilla kolmella kaudella SM-sarjassa oli vain kahdeksan joukkuetta ja pelejä pelattiin 14 per joukkue.
Joukkuemäärä nousi taas vuosiksi 1990-1992 ja tuolloin pelattiin taas 18 ottelun runkosarjat. Kaudesta 1992-93 alkaen aina kauteen 2001-2002 runkosarja pelattiin 12 joukkueen kaksinkertainen sarja eli 22 ottelua. Vuosituhannen vaihteen tietämillä keväät 2000-02 sisälsivät myös ylemmät ja alemmat loppusarjat, jolloin pelejä kertyi yhteensä 27 per joukkue.
Kaudesta 2002-2003 alkaen pelattiin neljä kautta 12 joukkueen sarjaa kolminkertaisella runkosarjalla (33 ottelua). Tuota seurasi pitkä putki ja kaudesta 2006-07 aina kauteen 2021-22 asti pelattiin 14 joukkueen kaksinkertainen runkosarja (26 ottelua). Tällä kaudella systeemi on jälleen 12 joukkueen sarja kolminkertaisella runkosarjalla.
Voisi sanoa, että kansallinen palloilu yleisesti huomioiden 26 runkosarjan ottelun systeemi oli harvinaisen pysyvä formaatti. Yleisesti ottaen joukkuemäärät ovat vaihdelleet paljonkin lajissa kuin lajissa.
Otsikossa mainittu 22 ottelun runkosarja on koko lajihistoria huomioiden toiseksi suosituin tapa pelata runkosarja. 22 ottelun runkosarjaa on pelattu myös naisten liigassa ja Divarissa.
Aiemmat luukut:
Joulukalenteri: Salibandyhistorian ensimmäinen maaottelumaali
Joulukalenteri: Nopeimmat kaksi maalia liigan historiassa
Joulukalenteri: Maineikas alakolmio
Joulukalenteri: Maailman kärkinelikko
Joulukalenteri: Suomalaisen salibandyn hopeinen juhlapäivä
Joulukalenteri: Kuudella kenttäpelaajalla MM-karsintoihin
Joulukalenteri: Harri Forsten, legendaarinen numero seitsemän – ”Jälkeenpäin oppinut arvostamaan, minkälaiseen ympäristöön pääsi oppimaan ja menestymään alussa”
Joulukalenteri: Kahdeksan Suomen mestaruutta voittanut Kati Suomela – “On siinä vähän onnenkauppaakin ollut”
Joulukalenteri: Painajainen MM-finaalissa
Joulukalenteri: Kymmenen pisteen suoritus
Joulukalenteri: Mestaruus pääkaupunkiseudulle edellisen kerran 11 vuotta sitten
Joulukalenteri: 12 vuoden panna
Joulukalenteri: Se Tähkä
Joulukalenteri: Prahan ikimuistoinen ilta
Joulukalenteri: Rankkari joka muutti salibandyn sääntöjä
Joulukalenteri: 2+15
Joulukalenteri: Ennätyksellinen vierasvoitto paikallispelistä, mutta pakkaspäivä
Joulukalenteri: Venäjä kummittelee salibandymaiden rankingissa
Joulukalenteri: Nuorten MM-kisat
Joulukalenteri: Luku, joka esiintyy monessa yhteydessä
Joulukalenteri: Riika 2001