Joulukalenteri: Ennätyksellinen vierasvoitto paikallispelistä, mutta pakkaspäivä

Tom Strömsten (oik.) edusti vuonna 2017 EräViikinkien liigajoukkuetta. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Tom Strömsten (oik.) edusti vuonna 2017 EräViikinkien liigajoukkuetta. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Pääkallon joulukalenterissa julkaistaan 24 juttua erilaisista salibandyaiheista.

Kuudestoista luukku muistelee 16 maalin voittoa, jolloin yksi voittavan joukkueen pelaaja onnistui kuitenkin jäämään maalin verran pakkaselle pelissä.

Kyseessä oli komean pääsarjauran tehnyt Tom Strömsten ottelussa HIFK-SSV (12.12. 2007). SSV 17-1-voitto on edelleen jaetulla ykkössijalla liigahistorian suurimman vierasvoiton kanssa, joka on seuran samoin luvuin ottama voitto Pirkkalan Pirkoista maaliskuussa 2007.

– Sehän taisi päättyi tosiaan 17-1. Meidän ketju teki itse asiassa siinä ottelussa jopa maalin. Pelasin silloin Peik Salmisen ja Sebastian Fager-Pintilän kanssa. Maalin synnyttyä Harri Forsten ei ollut kuitenkaan ehtinyt tulla vaihtoon, joten en itse kerennyt kentälle, enkä saanut siitä plussaa. Olikohan sitten Lindenin Miikka, joka törkkäsi IFK:lle yhden maalin maalin edestä.

– Jäin siis siinä pelissä yhden tehomerkinnän pakkaselle, mikä on tietysti surkuhupaisaa omalta kohdaltani. Kyseessä oli kuitenkin 16 maalin voitto. Peli on jäänyt mieleen, mutta en äkkiseltään muista olisiko meidän ketju voinut tehdä siinä maalin jos toisenkin, Strömsten muisteli Pääkallo.fi:lle vuonna 2017 tehdyssä jutussa.

Oikeastaan juttu nousi aikanaan tasaisesti esille somessa salibandypersoona Toni Lötjösen toimesta, joka kommentoi seuraavasti tuolloin:

– Onhan tuo ainutlaatuinen miinus. Ihan historiallinen. Jos tuosta joku pystyy laittamaan paremmaksi, niin pitäisi saada liitolta joku matka Grönlantiin. Ja kyllähän tällaiset jutut muistaa pidempään kuin hyvät suoritukset.

Ainakaan toistaiseksi ei ole pystynyt laittamaan paremmaksi tai siis pahemmaksi. Strömstenin kommentti vuodelta 2017 pitänee siis edelleen paikkansa.

– Kyllä siitä aina silloin tällöin kuulee. Erityisesti jos jollekin muulle sattuu jotain vastaavan suuntaista. Kyllä se hyvässä muistissa on ainakin niillä pelaajilla, jotka olivat siinä joukkueessa mukana. Esimerkiksi Toni Lötjöset ja muut osaavat tuon kaivaa esille aina välillä. Taitavat nuo nykyjoukkuelaisetkin tietää asiasta. Ei muistuttelu kuitenkaan ihan sentään jokapäiväistä ole.

Nykyisin hän on tosin jo itsekin nostanut asiaa esille Twitterissä ja juurikin huumorimielessä.

Pääkallon joulukalenterissa esitellään erilaisia numeroaiheisia nostoja aina itse päivään liittyen. Artikkelit saattavat olla tuoreita haastatteluita, tilastonostoja tai nostalgiapaloja.

Aiemmat luukut:
Joulukalenteri: Salibandyhistorian ensimmäinen maaottelumaali
Joulukalenteri: Nopeimmat kaksi maalia liigan historiassa
Joulukalenteri: Maineikas alakolmio
Joulukalenteri: Maailman kärkinelikko
Joulukalenteri: Suomalaisen salibandyn hopeinen juhlapäivä
Joulukalenteri: Kuudella kenttäpelaajalla MM-karsintoihin
Joulukalenteri: Harri Forsten, legendaarinen numero seitsemän – ”Jälkeenpäin oppinut arvostamaan, minkälaiseen ympäristöön pääsi oppimaan ja menestymään alussa”
Joulukalenteri: Kahdeksan Suomen mestaruutta voittanut Kati Suomela – “On siinä vähän onnenkauppaakin ollut”
Joulukalenteri: Painajainen MM-finaalissa
Joulukalenteri: Kymmenen pisteen suoritus
Joulukalenteri: Mestaruus pääkaupunkiseudulle edellisen kerran 11 vuotta sitten
Joulukalenteri: 12 vuoden panna
Joulukalenteri: Se Tähkä
Joulukalenteri: Prahan ikimuistoinen ilta
Joulukalenteri: Rankkari joka muutti salibandyn sääntöjä