Pääkallo.fi

Pääkirjoitukset

Viestejä
390
Nykyiset maalimäärät ei kyllä tue kirjoituksen sanomaa. Se millaista peliä halutaan on sitten jokaisen katsojan silmässä. Liigavalmentajilla kuitenkin näyttäisi olevan varsin yhteinen tahto pallonhallinnan korostamiseen ja polveilevien virtausvaiheiden välttämiseen. Sillä lienee se suurin merkitys.
 

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4,773
Moi Janne, ja mukavaa että kommentoit näin suoraan.

Kirjoituksessa ei ehkä suoraan korosteta pallollista taitoa, mutta yleisesti pallopelilajeissa taidolla tarkoitetaan juuri pelivälineen hallintaa ja itse pallollista pelaamista. Nykyisessä pelissä tämä taito alikorostuu, kun sen estäminen on jostain syystä aina vain sallitumpaa. Pallopeliä pystyy myös hidastamaan turhan paljon kyseenalaisin keinoin.

No nyt joku sanoo, että taitoa se on puolustaminenkin. Totta kai ja enenevissä määrin vaatii suurta taitoa puolustaa hyvin käyttämättä keinoja, joiden ei pitäisi olla lajissa sallittuja.

Korostan tähän loppuun, että kyse on minun näkemyksestäni asiaan (jos se ei ilmene kirjoituksesta), ja on varmasti eriäviäkin näkemyksiä.
Lisään vielä tämän: En tarkoita jokaista pelattua peliä. Mielestäni tämä ilmiö korostuu juuri varsinkin keväisin ja esimerkiksi kv-peleissä (ongelma ei ole siis täysin kotimainen todellakaan). Varmasti siksi, että tehdään vielä enemmän sen eteen, että vastustaja ei saisi mitään etua tai mitään ilmaiseksi.

Kääntöpuolena tässä se, että varsinkin ihan parhaiden ja taitavimpien kohdatessa pelistä karsiutuu nähdekseni liikaa sen parhaita viihde-elementtejä pois.
 
  • Tykkää
Reaktiot: #68
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös