Pääkallo.fi

Salibandyn sanakirja

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
587

Pääkallo-printtilehden legendaarinen kansi on jäänyt elämään. Siinä luki alkuvuonna 2008 ”Dynastia murenee?” ja kuvassa oli SSV:n pelaajia. Se siis käsitteli 2000-luvun menestysjoukkue SSV:tä. SSV:n varsinainen ”dynastia” mureni kuitenkin vasta vuonna 2012, jolloin SPV voitti Suomen mestaruuden.

Näin 15 vuotta myöhemmin lausahdus on jäänyt elämään lajikommunikoinnissa.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
587

Suuppaaminen on ollut varsinkin puolustuspään taito. Suuppi lähtee siitä, että palloa pyritään laukomaan mahdollisimman kauaksi.
 
Viestejä
24
Noppa = viiden pelaajan muodostama puolustusmuoto, joka lintuperspektiivistä muistuttaa lukua viisi tarkoittavaa arpakuution (nopan) sivua. Sentteri keskellä, puolustajat alla ja molemmat laitahyökkääjät ylimmässä linjassa.

Mökki = puolustusmuodostelma, jossa yksi pelaaja ylimpänä kärkenä (katon harjassa). Loput neljä pelaajaa kahdessa kahden pelaajan tasossa (räystäässä ja kivijalassa) alempana.

Salmiakki = neljän pelaajan muodostama kuvio, jota käytetään usein alivoimaryhmityksenä. Yksi pelaaja kärkenä, seuraavat kaksi tasossa (siipipelaajina) ja yksi pohjalla oman maalin edessä.
Salmiakin sijasta kuulee käytettävän myös timantti-termiä samaa av-muodostelmaa tarkoittamaan
 
Viestejä
321
Näitä ei ole tainnut olla:
Hyötynäkökulma/hyöty päällä
Alakolmio
Fair Play kiistatilanteessa
Väärä etäisyys
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös