Pääkallo.fi

Salibandyliitto

Viestejä
561
Kyllähän laji on kärsimässä myös pienen inflaation. Pääsarja ei ole kovin mielenkiintoinen (katsojaluvut). Kansainvälisesti edelleen neljä maata taistelee keskenään, joista kahdella todellinen potentiaali. MM kisat kuin maaottelu. Padel, frishbeegolf, fudis, yleisurheilu, koris vetää enemmän.

Tämähän on sitten täysin suhteessa siihen mitä tavoitellaan ja täytyykö tavoitella.

Salibandy on loistava liikuntaharrastus ja matalamman kynnyksen mailapeli. Hakee vertaistaan lasten ja nuorten joukkuepelinä. En tiedä kenen intresseissä siitä on kansainvälistä huippu-urheilua edes olla tekemässä koska absoluuttista huippu-urheilua se ei ole(eikä tule) ja taitaa olla aika pitkälti enemmän hyvää liikuntaa ja hauskaa pelailua laji-ihmisten ulkopuolella. Vertaisin pesäpalloon.

Eikä siinä ole mitään vikaa.
 
Viestejä
558
Onhan nuo karuja lukuja, mutta ei tuo nyt ehkä yllätä. Jos joku lapsena lopettaa salibandyn, eiklhän hänen ajatuksensa silloin todellakin ole lopettaa. Yllättävän moni näistäkin lapsena (eli monella suunnilleen teini-iässä) lopettaneella löytyy myöhemmin kipinää pelata jonkinlaista hallisarjaa tai vastaavaa, joka ei sitten enää näy näissä tilastoissa, kun ei tarvitse liiton pelipasseja hommata.
Toki ainakin omilla hoodeillani tänä syksynä on näkynyt valtaisa kato myöskin liiton aikuisten alasarjoissa, samoin ei-liiton hallisarjoissa ja puulaakeissa.
Vähän mutulla menen, mutta itse aprikoin sitä, että jos/kun monet työpaikkaliikkujat ja keski-ikäiset on koronan aikana löytäneet muuta tekemistä, niin löytääkö ne enää takaisin sabavuoroille.
Toivottavasti kuitenkin liikkuvat vaikka siellä padel-halleilla sitten, sillä isossa kuvassa liikunnan vähentäminen tarkoittaisi myöhemmin valtavaa kustannusta kansantaloudelle, puhumattakaan yksilön kohdalle tulevasta terveydellisestä ja toimintakyvyn hinnasta sitten vanhemmiten.
 
Viestejä
967
Ville Lastikka vuoden miespelaaja? Perusteluissa sanottiin että oli ”liekeissä” mm-kisoissa tehden tehot 6+4. No joo, mutta kahdessa ratkaisupelissä yhteensä 0+1. Ymmärrän että valittiin mm-tähdistökentälliseen, koska valinta tehtiin ennen finaalia, mutta ei kai salibandyliiton tarvitse sitä peesata omassa valinnassaan kuukausia myöhemmin. Oma valinta olisi ollut Johansson, jos tarkastellaan koko vuotta 2021, taso viime keväänä oli kuitenkin jostain toisesta universumista kehenkään muuhun verrattuna.
 
Viestejä
346
Hallitus kokoontui:

Olisiko tämän voinut kirjoittaa niinkuin asia on? Liitto tuotti puoli miljoonaa turskaa ja ainoastaan kotikisat piti tappiot siedettävänä. Liitossa on ihan liikaa rahanreikiä, ihan älyttömästi liikaa.
Nyt kun nostetaan hintoja, leikataan edelleen tulopohjaa. Käsi pystyyn keksiikö kukaan huonompaa ideaa?

Miksi tämän lajin annetaan tuhoutua Ilmivallan johdolla?
Asioita joko tapahtuu päättäjien tekojen vuoksi tai päättäjien tekemättä jättämisten vuoksi. Molempien ansioiden ollessa pakkasella, mitä toimintaedellytyksiä nykyisellä johdolla on?
Liitosta on tullut lähinnä naurunalainen salliessaan Suomisarjan porsastelut ja jättämällä pelaajien turvallisuuden täysin huomioitta (case Oilersin aivotärähdyshalli), mutta silti tässä yhdessä katsellaan tulevaisuuteen…
 

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
5,530
Viestejä
1,065
Itse oman tietämykseni perusteella toivoin Vapaavuoren jäävän ’hopealle’ kun valintaa käytiin.
Jos Vapaavuori saa lähteä kalifin paikalta niin toivon Anttosen olevan käytettävissä.
 
Viestejä
683
Kaarina Vuori jatkaa todennäköisesti puheenjohtajan pestissä vuoden 2023 loppuun:

Vaikka en naissalibandya hirveästi arvosta (yhtään) ja se on varmasti täällä esiin tullut niin Kaarinaa arvostan. Paljon. Erinomainen valinta uudeksi puheenjohtajaksi jos niin tulee tapahtumaan. Positiivinen, älykäs ihminen joka saa asioita aikaiseksi. Ja vielä erittäin mukava.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös